ua en ru

Форекс: Огляд GBP на 17 червня 2014 р

У вівторок, 17 червня, євро на Форекс знаходиться під тиском, після того як напередодні гравці намагалися зняти перепроданность валюти, що накопичилася за останні тижні.

У вівторок, 17 червня, євро на Форекс знаходиться під тиском, після того як напередодні гравці намагалися зняти перепроданность валюти, що накопичилася за останні тижні. Але спроби зіграти на зростання євро на ринку Форекс поки закінчуються безуспішно. До 07:30 за київським часом вівторка євро повернувся на рівень 1,355-1,356 дол.

Новини ринку Форекс. Минулий тиждень євро завершив проти долара на Форекс зниженням до позначки 1,3536. Як вважає заступник директора інвестиційно-торговельного департаменту Абсолют банку Андрій Зайцев, основна причина ослаблення єдиної валюти - рішення, прийняті на засіданні ЄЦБ. Тим не менш втрати євро на ринку Форекс були обмежені коментарями представника ЄЦБ Бенуа Кера, який заявив, що центробанк, ймовірно, не стане негайно приступати до реалізації програми QE. Він повідомив, що ЄЦБ ще належить оцінити вплив прийнятих заходів на економічну ситуацію.

Головна інтрига сесії понеділка на Форекс склалася навколо курсу фунта. Як відзначає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав, на початку європейської сесії курс фунт/долар досяг рівня 1,7009. Це та відсутня висхідна хвиля, яка була потрібна парі для переходу в корекційну фазу. З відкриття торгів у Європі пара євро/фунт на Форекс знизилася до 0,7958, ніж підштовхнула пару євро/долар до мінімуму 1,3512. Після публікації остаточних даних щодо споживчої інфляції курс євро до долара відновився до 1,3543. Курс фунта до долара на Форекс з вершини 1,7009 відступив до 1,6963. Згідно з даними Eurostat, остаточне значення індексу споживчих цін у єврозоні за травень зменшилася на 0,1% в щомісячному обчисленні зросла на 0,5% в річному, що повністю збіглося з прогнозом.

Таким чином, головною торговою ідеєю на тижні стане реверс грошових потоків з фунта до євро, а отже, зниження курсу британської валюти. Поки ж на 07:30 за київським часом у вівторок фунт оцінений ринком Форекс в 1,697 дол., і, швидше за все, гра на зниження вартості фунта в найближчому майбутньому буде набирати обертів.