ua en ru

Форекс: Огляд GBP на 14 січня 2014 р

Фунт на Форексі почувається у вівторок, 14 січня, непогано. До 12:30 за київським часом він помітно додав у вазі і торгується на позначці 1,641 дол.

Фунт на Форексі почувається у вівторок, 14 січня, непогано. До 12:30 за київським часом він помітно додав у вазі і торгується на позначці 1,641 дол. США. Учасники торгів на ринку Форекс купують британську валюту на тлі відверто непоганих даних про інфляцію.

Новини ринку Форекс. Споживчі ціни у Великобританії в грудні 2013 р. зросли на 2,0% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Ці дані наводяться в доповіді Національного статистичного бюро Великобританії. Аналітика ринку Форекс прогнозувала зростання цього показника на 2,1%. Таким чином, був оновлений рекорд попереднього місяця, коли було найнижче значення інфляції з вересня 2012 р. В місячному численні В грудні 2013 р. споживчі ціни у Великобританії виросли на 0,4%, у той час як аналітики прогнозували зростання показника на 0,1%.

В листопаді 2013 р. зростання цін в річному вирахуванні склало 2,1%, як і повідомлялося раніше. Уповільнення інфляції спостерігається зараз по всій Європі. Це дало Європейському центробанку можливість знизити процентну ставку до рекордно низького значення 0,25%.

У сфері роздрібних продажів у грудні 2013 р. інфляція зросла на 2,7% в річному і на 0,5% в місячному численні. Найсильніше в грудні 2013 р. знизилися ціни на одяг - на 0,9% в річному обчисленні. Найбільше зростання цін у грудні 2013 р. в річному численні - в сфері житлових послуг (2,3%).

Промислові ціни у Великобританії в грудні 2013 р. виросли на 1% в річному обчисленні. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні звіті Національного статистичного бюро країни. Аналітики очікували зростання цього показника на 1,1%. Індекс промислових цін, що відображає зміну вартості при продажі товарів безпосередньо із заводів, є ключовим показником для визначення майбутньої інфляції на рівні споживачів.

Порівняно з листопадом 2013 р. промислові ціни у Великобританії за минулий місяць не змінилися, як і прогнозували аналітики. За уточненими даними, у листопаді 2013 р. промислові ціни у Великобританії виросли на 0,8% у річному обчисленні знизилися на 0,2% у місячному, як і повідомлялося раніше.

Інфляція у Великобританії відповідає цільовому значенню - 2%. У поточних умовах політики Банку Англії та її результатам можуть позаздрити і ФРС і ЄЦБ, і Банк Японії. На цьому тлі фунт на Форексі користується значним попитом. Економіка країни виходить на траєкторію відновлення, і мабуть, зростання економіки Великобританії - один з найбільш якісних серед розвинених країн. Тому у фунта на ринку Форекс є величезний потенціал для підвищення. Але чи буде він реалізований - це складне питання, відповідь на яке зможе дати лише Банк Англії.