ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 8 липня 2014 р

Цього тижня євро на Форекс приходить у себе після активних торгів на початку місяця.

Цього тижня євро на Форекс приходить у себе після активних торгів на початку місяця. До 07:30 за київським часом у вівторок, 8 липня, єдина валюта була оцінена ринком Форекс в 1,36 дол., і її сильних рухів поки не очікується. Всі суттєві коливання залишилися позаду.

Новини ринку Форекс. Засідання ЄЦБ минулого тижня пройшло стандартно, без сенсацій, однак для основної валютної пари на Форекс саме воно стало черговим приводом для ослаблення. Глава європейського регулятора Маріо Драгі підтвердив, що у вересні та грудні поточного року його відомство запропонує банкам Старого Світу доступ до ліквідності обсягом близько 400 млрд євро в рамках аукціонів, що має в теорії піти на користь сектору роздрібного і корпоративного кредитування. Проте не варто випускати з уваги, що попит на гроші як з боку бізнесу, так і з боку населення залишається дуже обережним. Тобто не факт, що аукціони LTRO дадуть швидкий ефект, якщо взагалі дадуть, адже поки фіскальні важелі ЄЦБ працюють не дуже активно. Інфляція в єврозоні в червні залишилася на тому ж рівні, що і раніше, - 0,5% у річному вирахуванні, що дуже мало для такого економічно потужного регіону. Але єврорегулятор більше не хвилюється про слабку інфляції, постійно повторюючи, що це нормально, відзначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.

США минулого тижня представили блок статданих по ринку праці за червень, які в загальному і цілому порадували. Число робочих місць у приватному секторі за версією ADP зросла на 281 тис. проти попереднього підвищення на 179 тис. Ці дані виявилися вищими від середніх ринкових прогнозів. Крім того, кількість робочих місць поза сільськогосподарським сектором у минулому місяці збільшилося на 288 тис. при очікуваннях зростання на 212 тис. Нарешті, безробіття в США скоротилася до 6,1% з 6,3% раніше. Ця статистика оцінюється, безумовно, позитивно, однак, за словами аналітиків ринку Форекс, є одне "але": швидше за все, настільки потужну підтримку ринку праці надає сфера послуг, а це значить, що працює сезонний фактор, який може перестати діяти вже наприкінці літа.

На тлі сильної статистики по США на ринках почалися спекуляції про майбутній політиці ФРС. Але навряд чи вона зазнає істотні зміни. "Із заяв Джанет Йеллен зрозуміло, що вона буде продовжувати м'яку політику, яку її відомство проводило в останні шість років, і що більшість членів FOMC, включаючи голову, вважають, що економіці все ще потрібна підтримка і ризик "бульбашок" на фінансових ринках і інфляції все ще нижче, ніж ризик тривалого періоду низького економічного зростання. Швидше за все, ми і далі будемо чути побоювання, що політика ФРС створює "бульбашки" на світових фінансових ринках. Але американський регулятор не вважає, що вони становлять велику небезпеку, ніж зростання ВВП нижче тренда", - наводить РБК-ТВ слова головного економіста і стратега Citizen.vc Макса Вульфа.

На цій торговельній п'ятиденці учасники глобального ринку Форекс, найімовірніше, будуть переоцінювати події, що відбулися тижнем раніше, зазначають експерти Промсвязьбанка. Відсутність публікацій важливих новин навряд чи принципово змінить настрій ринку Форекс. Тим не менш сесія понеділка, 7 липня, показала готовність інвесторів повернути пару євро/долар на Forex на більш високі рівні, ніж поточні 1,36. "Ми вважаємо, що на цьому тижні співвідношення між доларом і євро буде перебувати в діапазоні 1,356-1,363, відображаючи нейтральний настрій ринку Форекс", - підсумували експерти.