ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 8 квітня 2014 р

Євро на Форексі у вівторок, 8 квітня, почуває себе впевнено. До 07:30 за київським часом на ринку Форекс пара євро/долар коливалася біля позначки 1,375 дол

Євро на Форексі у вівторок, 8 квітня, почуває себе впевнено. До 07:30 за київським часом на ринку Форекс пара євро/долар коливалася біля позначки 1,375 дол., і це після всіх словесних інтервенцій, які прозвучали на адресу євро за останні кілька тижнів. Ринок Форекс наполегливий у своєму "бичачий" настрій по відношенню до євро, і, схоже, лише словами, його не переконати. Висхідний тренд зможуть зломити тільки агресивні дії.

За прогнозами аналітиків компанії xDirect пара GBP/USD в довгостроковому періоді схильна до падіння більше ніж до зростання не дивлячись на те, що ціна ще в бичачому каналі. А сьогодні на британських новинах вона може трохи зрости.

Новини ринку Форекс. Тим часом по іншу сторону океану розгорається новий конфлікт президента США Барака Обами і законодавцями. Напередодні Президент країни закликав контрольовану республіканцями Палату представників підтримати схвалений демократичним Сенатом законопроект про повернення федеральних посібників громадянам, які тривалий час не мають роботи, передає Associated Press.

Законопроект був узгоджений між представниками обох партій в сенаті 7 квітня 2014 р., нагадав Обама. Документ передбачає повернення раніше скасованих страхових виплат безробітним, які не можуть знайти роботу тривалий час. У США налічується 2,3 млн таких безробітних. Президент зазначив, що конгресменам слід відкинути політичні забобони і допомогти людям звести кінці з кінцями. За його словами, законопроект допоможе країні швидше подолати наслідки глобальної фінансово-економічної кризи.

Сенат схвалив законопроект 59 голосами, проти нього проголосували 38 конгресменів. Однак, як зазначають спостерігачі, перспективи цього законопроекту в Палаті представників виглядають примарними. Республіканці вказують, що багато з тих, хто тривалий час не може знайти роботу, просто не хочуть її шукати та надання соціальних виплат таким несвідомим громадянам недоцільно, відзначають аналітики ринку Форекс.

Спроби соціалізувати США за європейським зразком натикаються на нерозуміння серед законодавців країни. Більш того, послаблюють поточну економічну міць США. Для турботи про громадян, які самі про себе не можуть подбати, потрібні колосальні ресурси. А це обертається зростанням податкового тягаря для тих, хто здатний утримувати себе сам, і знижує стимули для заробітку. Така політика вже поховала економіку Греції, боляче вдарила по Франції та Іспанії. Ігри з люмпенами і маргіналами можуть підірвати долар на Форексі зсередини. Щоправда, лише через роки.