ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 30 травня 2014 р

На 14:30 за київським часом у п'ятницю, 30 травня, євро на Форекс торгується біля позначки 1,361 дол.

На 14:30 за київським часом у п'ятницю, 30 травня, євро на Форекс торгується біля позначки 1,361 дол. Гравці на Форекс не роблять активних дій, очікуючи виходу статистики, який запланований на другу половину дня.

Новини ринку Форекс. Напередодні, після того як пара євро/долар на Форекс в черговий раз оновила низи і досягла рівня 1,3585, "євробики" зробили чергову спробу зламати негативний тренд. Цьому певною мірою сприяла низька активність, оскільки у багатьох європейських країнах у четвер з нагоди свята Вознесіння фінансові ринки були закриті. Представники ЄЦБ продовжували чинити вербальне тиск на євро, чим, по суті, утримували пару від скільки-небудь помітної корекції вгору. Так, наприклад, чергова спроба зростання пари євро/долар на Форекс виявилася нивелированной після виступу голови банку Іспанії Луїса Марія Лінде. Глава іспанського ЦБ знову нагадав ринків про те, що економічне зростання в Європі виглядає досить вразливим і нестійким, а інфляцію продовжує стримувати низький рівень попиту в регіоні.

На міжнародному ринку Форекс за підсумками четверга євро незначно зміцнився проти долара - до 1,3602. Слабкість американської валюти пояснюється показниками ВВП США, обсяг якого за підсумками I кварталу впав на 1% (вперше за останні три роки), говорить директор інвестиційно-торговельного департаменту Абсолют банку Андрій Зайцев. Однак загальний негатив був згладжений даними про безробіття: за тиждень кількість первинних звернень на отримання допомоги з безробіття скоротилася до 300 тис., що виявилося краще очікувань ринку Форекс.

У п'ятницю насиченість американської сесії важливими публікаціями, швидше за все, дозволить парі євро/долар на Форекс остаточно сформувати розворотні сигнали. Так, вийдуть дані про особисті доходи та витрати в США, показник індексу ділової активності від Асоціації менеджерів в Чикаго і остаточне значення індексу настроїв споживачів, що розраховується Мічиганським університетом. Реакція валютного ринку на ці публікації напевно сформує чіткі торгові сигнали. Ці сигнали, в свою чергу, зможуть вказати на можливість відкриття агресивних позицій на покупку євро на ринку Форекс, вважає аналітик Пробизнесбанка Вахід Валієв.