ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 3 квітня 2014

Євро на Форексі в четвер, 3 квітня, на 07:30 за київським часом оцінений ринком в 1,375 дол. Напередодні долар на Форексі торгувався різноспрямовано проти основних валют.

Євро на Форексі в четвер, 3 квітня, на 07:30 за київським часом оцінений ринком в 1,375 дол. Напередодні долар на Форексі торгувався різноспрямовано проти основних валют. У першій половині світової сесії в середу учасники ринку Форекс орієнтувалися на виходили в Європі дані. Побоювання можливого пом'якшення політики ЄЦБ після падіння рівня інфляції відійшли на другий план, вказують аналітики. У другій половині сесії долар на Форексі стабілізувався проти європейських валют. В цілому ж практично всі зміни на ринку Форекс носили досить обмежений характер напередодні ключових подій кінця тижня, а саме засідання ЄЦБ.

Новини ринку Форекс. На тижні пара євро/долар на Форексі знову зробила спробу штурму позначки 1,38, нагадують аналітики. Цьому сприяли непогані дані з Європи. У Німеччині рівень безробіття за березень впав до нового історичного мінімуму - 6,7%. Завдяки цьому зменшився рівень безробіття в єврозоні з 12,0% до 11,9%. Тут рівень безробіття знаходиться практично на історичному максимумі (12% і був останнім максимумом). Розбіжність між рівнем безробіття в єврозоні та Німеччини вельми показово і свідчить про те, що Німеччина розвивається за рахунок інших країн єврозони. І якщо Німеччина з інфляцією в 1% ще може себе відчувати комфортно, то Іспанії з дефляцією 0,2% або Італії з інфляцією в 0,4% вже зовсім незатишно.

І тут не слід забувати про те, що глава ЄЦБ Маріо Драгі все-таки італієць. В черговий раз нічого не зробити для боротьби з дефляцією було б вже занадто. Аналітики ринку Форекс задаються питанням: до чого ж тоді були всі численні виступи представників ЄЦБ, які заявляли, що в ЄЦБ є цілий спектр інструментів і він готовий діяти? Якого ще рівня інфляції в єврозоні чекати?

Втім, треба сказати, що до крайньої інертності ЄЦБ всі вже звикли. Консенсус-прогноз на підсумки засідання ЄЦБ показує, що тільки три економіста з 57 чекають зниження ставки на засіданні в четвер. Але можна згадати, що в листопаді 2013 р. з 70 брали участь в опитуванні економістів зниження ставки чекали також тільки троє, і саме вони виявилися праві - тоді ЄЦБ знизив ставку абсолютно несподівано для ринку Форекс. Так що аналітики продовжують вважати, що у євро на Форексі великий потенціал для зниження.

Очікування того, що ЄЦБ не стане робити активних дій на найближчому засіданні, можуть надати євро на Форексі помірну підтримку, націлюючи його рух до опору 1,3830, вважають аналітики.