ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 28 березня 2014 р

Євро на Форекс в п'ятницю, 28 березня, з відкриттям торгів у Європі продовжив різко здавати позиції і до 11:00 за київським часом намагається протестувати позначку 1,37 дол. США.

Євро на Форекс в п'ятницю, 28 березня, з відкриттям торгів у Європі продовжив різко здавати позиції і до 11:00 за київським часом намагається протестувати позначку 1,37 дол. США.

Новини ринку Форекс. Напередодні європейські валюти на Форексі демонстрували розрізненість: у той час як британський фунт зміцнювався, євро продовжив нести втрати, закривши четвер, 27 березня, в області 1,375 дол.

На думку аналітиків, євро на Форексі знаходиться під враженням від зміни риторики офіційних представників ЄЦБ. Свою лепту вносять і побоювання з приводу стабільності зростання економіки Німеччини, яка вже почала сповільнювати темпи відновлення під тиском занадто дорогий національної валюти.

Найбільшим фактором тиску для єдиної валюти на Форексі є розуміння того, що поки Банк Англії, ФРС і резервні банки Нової Зеландії і Австралії вже вийшли з режиму пом'якшення монетарної політики, ЄЦБ все ще роздумує над додатковим стимулюванням. Це розуміння буде і далі тиснути на євро на ринку Форекс, і змінити ситуацію може лише низка більш сильних, ніж очікувалося, даних, зокрема щодо інфляції. Основний індекс CPI по єврозоні запланований на понеділок, 31 березня. Зниження показника може ще більше натиснути на пару на Форексі з імовірністю руху в район 1,366 дол. США, прогнозують експерти.

Пара євро/долар на Форексі залишається під тиском ринкових настроїв. Інвестори раптово усвідомили, що розрив курсів грошово-кредитної політики основних центробанків світу стає все більше, і ЄЦБ серед них занадто м'який аутсайдер. Таким чином, поточне ослаблення пари на Форексі носить фундаментальний характер і може продовжитися в середньостроковій перспективі.