ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 27 березня 2014 р

Євро на Форексі у четвер, 27 березня, знаходиться під тиском. До 06:30 за київським часом курс єдиної валюти на Форексі склав 1,3780 дол.

Євро на Форексі у четвер, 27 березня, знаходиться під тиском. До 06:30 за київським часом курс єдиної валюти на Форексі склав 1,3780 дол. Учасники торгів на Форексі насторожено поставилися до результатів стрес-тестів американських банків.

Новини ринку Форекс. Федеральна резервна система США заборонила Citigroup і ще чотирьом великим банкам - HSBC North America Holding, RBC Citizens Financial Holdings, Santander Holdings USA і Zions Bancorp - збільшувати обсяги виплачуваних дивідендів, передає Associated Press.

Крім цього, ФРС також встановила заборону на скупку банками власних акцій. Таке рішення було прийнято після проведення регулятором щорічних стрес-тестів, спрямованих на перевірку стійкості банківської системи у випадку кризи. В цілому за результатами тесту американська банківська система виявилася підготовлена до кризи набагато краще, ніж в 2008 р. Проте, як вважають у ФРС, зазначеним п'яти банкам необхідні збільшені кошти на випадок сильної рецесії. Всього в стрес-тесті ФРС брало участь 30 банків, відзначають аналітики ринку Форекс.

Обмеження діяльності таких великих фінансових інститутів, як Citigroup і HSBC North America Holding, кілька насторожили ринок Форекс. Ще не забуті часи, коли нестача капіталу того ж Citigroup покривався за рахунок масової емісії нових акцій на користь держави. І тепер навіть невелика тінь, кинута на фінансовий стан банку, здатна викликати нехай слабке, але хвилювання ринку Форекс. Як результат, попитом на Форексі користуються консервативні валюти, такі як долар.