ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 26 травня 2014 р

Євро на Форекс в понеділок, 26 травня, з відкриттям торгів у Європі одержав підтримку, досягнувши на 11:30 за київським часом позначки 1,364 дол. США.

Євро на Форекс в понеділок, 26 травня, з відкриттям торгів у Європі одержав підтримку, досягнувши на 11:30 за київським часом позначки 1,364 дол. США. В результаті попиту європейська валюта на Форекс відіграв частину втрат, понесених у п'ятницю, 23 травня. Так, у п'ятницю на європейській сесії "евробыки" проігнорували остаточні дані по ВВП Німеччини за I квартал. Першим почав здавати позиції проти долара на Форекс британський фунт. Його падіння зупинилося після релізу Ifo. Всі три компоненти німецького індексу Ifo в травні не виправдали очікувань, що викликало різке зниження євро по основним кросів. Пара євро/долар на Форекс здійснила прорив підтримки 1,3630 і знизилася до 1,3615. Пара фунт/долар на ринку Форекс впала в Європі до рівня 1,6838. На американській сесії пари знову показали різноспрямовану динаміку. Курс пари фунт/долар на Форекс знизився до 1,6812, пара євро/долар з мінімуму 1,3615 відкотилася до позначки 1,3627. По фунту закривалися довгі позиції напередодні тривалих вихідних у Великобританії і США, констатує аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.

Новини ринку Форекс. В парі євро/долар на Форекс продовжується падіння євро на тлі поганих макроекономічних даних. Інвесторів розчарував індекс PMI для виробничого сектора Франції та Німеччини, а також звіт інституту Ifo про діловий клімат у Німеччині. У цій парі також імовірне продовження тенденції зміцнення долара до позначки 1,3556, вважає начальник відділу операцій на грошових ринках банку "Глобекс" Віталій Єлагін.

Серед важливих економічних даних, які будуть опубліковані на цьому тижні: індекс роздрібних продажів Німеччини, дані про замовлення на товари тривалого користування США і індекс споживчої довіри США у вівторок, 27 травня; дані про безробіття в Німеччині, дані про бізнес-клімат та споживчу довіру в єврозоні в середу, 28 травня; дані про ВВП США, дані про первинні звернення за допомогою з безробіття в США в четвер, 29 травня; індекс ділової активності PMI в Чикаго і індекс настрою споживачів від Мічиганського університету США в п'ятницю, 30 травня.

"Наступний тиждень не обіцяє великого числа цікавих подій, однак пройшли на вихідних вибори в Європарламенті і на Україні цілком можуть стати каталізаторами ринкових настроїв в короткостроковій перспективі, - вважає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова. - Пара євро/долар на Форекс демонструвала помірне падіння протягом минулого тижня, оскільки інвестори закладали в ціни прийдешнє пом'якшення монетарної політики. Найімовірніше, цей процес вже вичерпав себе, тому пара може продемонструвати невеликий відкат вгору, особливо, якщо число євро-скептиків в парламенті складе менше 25% за результатами минулих виборів".