ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 24 березня 2014 р

Євро на Форексі в понеділок, 24 березня, з початком торгів в Європі відступив від максимумів дня і до 13:20 за київським часом провалився до позначки 1,377 дол. США.

Євро на Форексі в понеділок, 24 березня, з початком торгів в Європі відступив від максимумів дня і до 13:20 за київським часом провалився до позначки 1,377 дол. США. Учасники торгів на Форексі розпродають валюту на тлі зміни риторики у ФРС США в бік більш "яструбиної".

Новини ринку Форекс. На минулому тижні валюти на Форексі були на рідкість одностайні. Основна трійка понесла втрати близько 1% по відношенню до долара США. Євро на ринку Форекс "полегшав" на 0,84%, ієна ослабла на 0,87%. Лідером падіння на Форексі став британський фунт, втративши за підсумками робочої п'ятиденки 0,94%. На думку аналітиків ринку Форекс, ситуація в Україні залишається напруженою, а США і ЄС оголосили про санкції по відношенню до Росії, причому Президент США Барак Обама підписав указ, що дозволяє застосовувати санкції до ключових секторів економіки, що не сприяє попиту на ризиковані активи.

З боку макроекономічної статистики, особливих приводів для оптимізму в євро на Форексі не було. Індекс економічних настроїв ZEW знизився до 51,3 пункту, що стало четвертим місяцем падіння. Індикатор очікувань обвалився до 46,6 пункту замість прогнозних 52. Свою лепту в таку динаміку показника внесла невизначеність торгових перспектив на тлі російсько-українського конфлікту. Дані про інфляції підтвердили, що побоювання глави ЄЦБ щодо високого курсу євро цілком обґрунтовані, відзначають аналітики.

Позиція ФРС щодо монетарної політики після березневого засідання стала гранично ясна: в цілому настрій регулятора на даний момент виглядає досить агресивним, і найближчим часом це може надавати долара помірну підтримку. Крім того, ймовірність посилення санкцій до Росії з боку США і ЄС може в черговий раз спровокувати зниження інтересу до ризикованих активів, викликавши продовження зростання долара на Форексі в парах з європейськими валютами та консолідацію його у діапазоні з ієною.

Середньостроковий прогноз експертів - при будь-якому вираженому позитиві з США в парі євро/долар на Форексі можлива активізація "ведмедів".