ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 24 квітня 2014 р

Євро на Форексі в четвер, 24 квітня, нейтральний і на 07:00 за київським часом торгується на позначці 1,382 дол.

Євро на Форексі в четвер, 24 квітня, нейтральний і на 07:00 за київським часом торгується на позначці 1,382 дол. Напередодні європейська валюта на ринку Forex помітно виросла на позитивних даних регіональної статистики і досягла 1,385 дол., однак потім почала здавати позиції.

Новини ринку Форекс. Індекси PMI єврозони і Німеччини виявилися краще очікувань і своїми значеннями на кілька годин підтримали єдину валюту на Форексі. Виробничий індекс ділової активності в єврозоні за квітень склав 53,3 пункту проти прогнозу 53,0 пункту і попереднього значення 53,0 пункту. Сервісний індекс PMI зріс з 52,2 до 53,1 пункту (прогноз - 52,4 пункту). Індекс ділової активності в Німеччині в квітні виріс до 54,2 пункту проти прогнозу 53,8 пункту та 53,7 пункту в березні. Індекс ділової активності в сфері послуг за квітень становив 55,0 пункту (прогноз - 53,2 пункту, попереднє значення 53,0 пункту). Квітневі індекси PMI Франції виявилися гірше прогнозів, але позитивний настрій до єдиної валюти через це не змінився.

Після публікації протоколів банку Англії зростання пари євро/долар на Форексі прискорився. Згідно з протоколами, банк Англії одноголосно висловився за збереження процентної ставки на рівні 0,5% і програми покупки активів у розмірі 375 млрд фунтів. Сюрпризів не було - фунт на Форексі незначно знизився. Після виходу слабких даних про обсяг виробничих замовлень у Великобританії, які в квітні скоротилися на 1%, падіння фунта прискорилося.

Тим не менш ринок Форекс здав свої позиції. Як вважають аналітики "Райффайзенбанку", дані про Китаї стримують фінансові ринки. Настрої інвесторів на Форексі зіпсувало опубліковане напередодні попереднє значення PMI Китаю за квітень, яке свідчить про уповільнення промислового виробництва вже четвертий місяць поспіль.