ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 23 червня 2014 р

Під кінець минулого тижня американська валюта на Форекс змогла трохи відновити позиції, проте варто визнати, що поки інтерес до неї залишається досить обмеженим.

Під кінець минулого тижня американська валюта на Форекс змогла трохи відновити позиції, проте варто визнати, що поки інтерес до неї залишається досить обмеженим.

Пара євро/долар на ринку Форекс утримується нижче позначки 1,36, і, незважаючи на те що економічні дані на поточний момент не мають великого впливу на пару в рамках ультрамягкого курсу монетарної політики ЄЦБ, варто звернути увагу на динаміку PMI у сфері послуг та обробної промисловості. Позитивні дані можуть переконати ринок Форекс, що наступний крок в бік додаткового стимулювання з боку регулятора може і не знадобитися, підкреслює експерт.

Новини ринку Форекс. Торги на Уолл-стріт в п'ятницю, 20 червня, завершилися черговим приростом, выведшим американські фондові індекси на нові рекордні максимуми. На цьому тлі індекс волатильності VIX (індикатор ринкового страху) впевнено закріпився біля семирічних мінімумів (10,7 пункту). У п'ятницю відбулася експірація квартальних ф'ючерсних та опціонних контрактів на індекси та акції, тому обсяги торгів на біржах були високими. Аналітики ринку відзначають, що дивлячись на графік індексу S&P 500, видно, що ціни на акції в моменті продовжують підйом, при цьому обсяги маржинальних позицій, відкритих на NYSE, почали знижуватися. В історичній ретроспективі видно, що таке розбалансування майже завжди призводить до корекціям цін на фондових біржах. Поки ж надм'яка монетарна політика ФРС разом з оптимістичними економічними прогнозами створює ідеальні умови для покупки ризикованих активів.

З ранкових новин можна виділити сильні дані про PMI для виробничої сфери Китаю від HSBC, який в червні виріс до 50,8 49,7 пункту проти прогнозу. Японський індекс ділової активності у виробничому секторі в червні також зріс: 51,1 пункту проти 49,9 пункту в травні. На цьому тлі американські ф'ючерси цим вранці помірно зростали: S&P додавав 0,23%. У свою чергу, євро на Форекс здає позиції і до 12:00 за київським часом сповз на рівень 1,358 дол. США, і перспектив для розвороту європейської валюти поки що небагато.