ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 21 липня 2014 р

Вранці в понеділок, 21 липня, пара євро/долар на Форекс торгувалася з невеликим підвищенням, її основні рухи в азіатську сесію проходили навколо позначки 1,3540.

Вранці в понеділок, 21 липня, пара євро/долар на Форекс торгувалася з невеликим підвищенням, її основні рухи в азіатську сесію проходили навколо позначки 1,3540. Ринок Японії на початку тижня закритий через святкування в країні Дня моряка, тому обсяги торгів в основний валютній парі на Форекс нижче середніх, розповідає аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова. Але з відкриттям торгів у Європі до 11:30 за київським часом єдина валюта знову опустилася до підтримки на рівні 1,3520 дол.

Новини ринку Форекс. Пара євро/долар на Форекс тримається вище позначки 1,35, незважаючи на спробу пробити сильну підтримку в минулу п'ятницю. Той факт, що пара на Форекс виявилася в цілому байдужа навіть до загрози нового витка російсько-українського конфлікту, може говорити про те, що на поточний момент "дно" намацали і навряд чи ми побачимо пробою вниз найближчим часом, вважає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова.

Проте в "Альпарі" з нею не згодні: "Незважаючи на ранковий зростання на початку тижня, пара євро/долар на Форекс залишається всередині спадного торгового каналу з метою 1,3480, - каже Бодрова. - В минулу п'ятницю "ведмеді" оновили локальний мінімум на позначці 1,3490 дол./євро, і єдина валюта на Форекс повернеться до осідання відразу ж, як тільки інвестори отримають нові сигнали про зростання спреду між процентними ставками ЄЦБ і ФРС. Глава останньої Джанет Йеллен заявила, що процентні ставки у США можуть вирости швидше, ніж того чекають на ринку, якщо економічне відновлення продовжиться високими темпами. Пізніше приблизно те ж саме повідомив глава ФРБ Сент-Луїса Джеймс Буллард".

Швидше за все, пара євро/долар на Форекс проведе сесію понеділка в бічному каналі 1,3525-1,3550. Тим часом пара фунт/ллар відновлюється після продажу минулого тижня. До 11:30 за київським часом її курс склав 1,7080 дол./фунт. Бодрова нагадує, що в п'ятницю "британець" на ринку Форекс оновив червневі мінімуми на рівні 1,7036 дол. Від цього району, на її думку, може початися нова фаза зростання в область 1,72 дол./фунт.

Цей тиждень може виявитися малопредсказуемой, оскільки до цих пір неясно, як відреагує Захід на трагедію з малайзійським літаком і будуть введені нові санкції проти Росії. У будь-якому випадку, зростання геополітичного напруження здатний спровокувати нову хвилю попиту на безризикові активи, серед яких найбільше може виграти американський долар на Форекс, уклала Самойлова.