ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 9 липня 2014 р

Євро на Форекс четверту сесію поспіль проторговывает рівень 1,36 дол., то опускаючись нижче цієї позначки, то піднімаючись над нею.

Євро на Форекс четверту сесію поспіль проторговывает рівень 1,36 дол., то опускаючись нижче цієї позначки, то піднімаючись над нею. До 07:30 за київським часом у середу єдина валюта досягла рівня 1,3615 дол. Гравці відносно оптимістично налаштовані по відношенню до євро на тлі вихідної статистики з Китаю.

Новини ринку Форекс. Індекс споживчих цін (CPI) Китаю в червні виріс на 2,3% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Темпи його зростання були нижче, ніж у травні (2,5%), і менше прогнозу аналітиків, які вважали, що інфляція складе 2,4%. У той же час індекс цін виробників (PPI) в Китаї в червні впав на 1,1% порівняно з тим же періодом попереднього року після осідання на 1,4% в травні.

Судячи за статистикою, економіка Китаю продовжує гальмувати. Втім, у центробанку країни є можливості для маневру. Чи скористається він ними, поки сказати складно, але гравці ринку Форекс налаштовані оптимістично і закладають в курс євро надію на прискорення зростання економіки Піднебесної.

Паралельно на торгах у Європі курс пари фунт/долар на Форекс впав з 1,7138 до 1,7084 після виходу розчаровують даних про Великобританії. Таким чином, "британець" на Форекс опустився нижче рівня 1,71 дол. на 16 пунктів. Це перший дзвіночок покупцям, оскільки денні індикатори розгорнулися вниз і сигналізують про посилення корекційного руху. Спад промислового виробництва у Великобританії в травні склав 0,7% в місячному вираженні проти прогнозу осідання лише на 0,3%.

У середу США опублікують протоколи останнього засідання ФРС. Вони повинні пролити світло на хід міркувань FOMC. Інвесторів найбільше цікавить, як регулятор відноситься до неоднозначної статистики і що обговорювалося за процентними ставками. Напередодні публікації "хвилинок" долар на ринку Форекс може ще зміцнитися до своїх конкурентів на 30-50 пунктів, вважає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.