ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 5 червня 2014 р

У четвер, 5 червня, 07:30 за київським часом євро на Форекс знаходиться трохи нижче позначки 1,36 дол.

У четвер, 5 червня, 07:30 за київським часом євро на Форекс знаходиться трохи нижче позначки 1,36 дол. Гравці, що напередодні отримали дані статистики, вирішили віддати перевагу долару на Форекс і помітно вплинули на євро. Головною подією середовища стала "Бежева книга" ФРС США.

Новини ринку Форекс. Підвищення в останні тижні споживчих витрат сприяло зростанню економічної активності по всій території США. Про це свідчить опублікований Федеральною резервною системою США звіт про умови в регіонах. Остання "Бежева книга", в якій зібрані відомості про активність у 12 округах країни з квітня по травень, вказала на те, що економіка відновлювалася після низьких показників раніше в цьому році. Звіт вийшов за два тижні до засідання ФРС, запланованого на 17-18 червня, передає агентство Dow Jones.

Поліпшення погоди в цілому допомогло компаніям, однак зберігаються зимові температури на північному сході країни чинили тиск на продажу в округах Бостона і Нью-Йорка, говориться в звіті. Більше половини регіонів ФРС повідомили про підвищення продажів автомобілів, особливо нових автомобілів. Інші регіони заявили про стійких продажах. Зростання туризму, особливо на східному узбережжі, також сприяв відновленню активності,відзначають аналітики ринку Форекс.

Продажу житлової нерухомості були неоднорідними по країні. Низькі запаси обмежували продажу в регіонах Бостона, Нью-Йорка і Канзас-Сіті. Тим не менше, ціни на житло продовжували рости, і ринки оренди квартир і кондомініумів демонстрували різке зростання, говориться в звіті. Будівництво багатоквартирних будинків було особливо масштабним в регіонах Бостона і Нью-Йорка, і це стосується дорогого житла. Обсяг іпотечного кредитування в Клівленді і Річмонді трохи знизився.

Темпи найму персоналу в більшості регіонів країни були від "до більш стабільних сильних", а кілька регіонів повідомили про те, що у компаній виникли труднощі з пошуком кваліфікованих працівників. Компанії у Філадельфії відзначили, що продовжують проявляти обережність. Тим часом у Канзасі зросла конкуренція за працівників. Зарплати в більшості регіонів залишалися в цілому помірними, хоча в Чикаго і Далласі були відзначені більш високі витрати на медичне страхування. Зарплата підвищувалася в першу чергу висококваліфікованим працівникам у сфері інформаційних технологій, інженерному проектуванні, в сегменті професійних послуг та деяких інших, відзначають аналітики ринку Форекс.

Активність у виробничому секторі збільшилася у всіх регіонах, особливо в Бостоні, Нью-Йорку, Атланті і Канзас-Сіті. Зростання було особливо сильним на підприємствах, що виробляють товари, пов'язані з автотранспортними засобами, аерокосмічної галуззю і металургією. ВВП США скоротився на 1% річних у I кварталі 2014 р. Тим не менш багато хто економісти очікують відновлення в II кварталі і вважають, що ФРС в майбутні місяці навряд чи змінить свій курс на згортання програми купівлі облігацій. Ця програма націлена на стимулювання економіки за допомогою зниження вартості запозичень.

Напередодні засідання ЄЦБ гравцям на ринку Форекс сподобалися дані "Бежевої книги", і вони віддали долар інших валют. Хоча, справедливості заради, потрібно відзначити, що навіть сильні дані "Бежевої книги" і явну перевагу долару не змогли опустити євро на Форекс набагато нижче 1,36 дол.