ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 30 травня 2014 р

У п'ятницю, 30 травня, євро на Форекс продовжує консолідуватися біля позначки 1,36 дол.

У п'ятницю, 30 травня, євро на Форекс продовжує консолідуватися біля позначки 1,36 дол. Гравці на Форекс не поспішають робити активних дій до того, як стануть відомі підсумки червневого засідання ЄЦБ. При цьому учасники торгів на ринку Форекс бояться продавати долар проти інших валют, хоча виходить статистика США поки не обіцяє нічого хорошого.

Як відзначають аналітики ринку Форекс, друга оцінка динаміки ВВП США в I кварталі вийшла сверхпровальной. Замість прогнозованого падіння на 0,5% спад становив 1%. Нагадаємо, що місяць тому перша оцінка динаміки ВВП вийшла на рівні плюс 0,1% проти прогнозу зростання на 1,2%. "Тобто якщо спочатку поганий вплив зимової погоди в США оцінювався таким чином, що в I кварталі зростання складе слабенькі 1,2%, то, згідно з другою оцінкою, ВВП впав вже взагалі на 1%, і такий істотний обвал важко пояснити тільки поганою погодою", - говорить експерт.

За ідеєю, ринок Форекс мав би відреагувати на такі дані падінням долара, оскільки вони мають дещо стримати швидкість переходу ФРС до підвищення ставок. Але ринок Форекс діє в своєму репертуарі алогічності - практично ніякої реакції на ці дані не було.

Тут, за словами аналітиків, доречно провести аналогію. Так, в I кварталі 2011 р. ВВП США також показав спад - на 1,3%, причому в найближчих кварталах до і після звітного індикатор демонстрував високе зрстання. При цьому в Німеччині як раз в I кварталі 2011 р., навпаки, був показаний дуже високий зростання ВВП - на рівні 1,5% річних. Так і зараз, в Німеччині в I кварталі 2014 р. відзначається найсильніший зростання - на 0,8% в квартальному зіставленні - в протифазі спаду в США. При цьому пара євро/долар 4 травня 2011 р. показала максимум на позначці 1,49, за чим послідувало обвальне падіння майже на 10 фігур вниз - до 1,3970, а потім повернення назад до 1,4690. Все літо 2011 р. пара євро/долар на Форекс коливалася в широкому "боковику" 1,39-1,46 і тільки восени пішла вниз, коли з'явилися проблеми в економіці єврозони.

Як зазначають у свою чергу експерти ІК "Велес Капітал", дані про ВВП США не вказують на стійку тенденцію - негативні цифри стали багато в чому наслідком зниження інвестиційної активності на фоні екстремальних холодів, а також зростання імпорту в результаті зміцнення долара і скорочення витрат на оборону у зв'язку із зусиллями уряду з урізання видатків бюджету.

В ході торгів п'ятниці новими драйверами для ринку Форекс можуть стати дані про роздрібні продажі в Німеччині, а ввечері - значення індексу менеджерів по закупівлях Чикаго та індексу впевненості Мічиганського університету, додали експерти "Велес Капіталу".