ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 3 лютого 2014 р

Євро на Форексі в понеділок, 3 лютого, в ході ранкової сесії підібрався до рівня 1,35 дол. На 10:00 за київським часом перебував на позначці 1,3496 дол.

Євро на Форексі в понеділок, 3 лютого, в ході ранкової сесії підібрався до рівня 1,35 дол. На 10:00 за київським часом перебував на позначці 1,3496 дол. Учасники торгів на ринку Форекс на початку тижня оптимістично налаштовані по відношенню до єдиної валюти на тлі приходять з південних країн Європи повідомлень.

Новини ринку Форекс. Зокрема, стало відомо, що податкова реформа в Іспанії, початок якої заплановано на I квартал 2014 р., супроводжуватиметься поступовим зниженням податків у найближчі роки. Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, виступаючи перед зібранням правлячої Народної партії, передає Reuters.

Праве крило цієї консервативної партії вже протягом деякого часу висловлює невдоволення тим, що уряд Рахоя підвищив ставку податків на додану вартість та на доходи фізичних осіб протягом перших двох років свого чотирирічного терміну. Рахой раніше вказував, що такі заходи були необхідні в рамках боротьби уряду за скорочення бюджетного дефіциту.

Зниження податкового тягаря - традиційно один із стимулів розвитку економіки. Однак уряд Рахоя затиснутий у фінансові лещата: стан іспанської економіки залежить не тільки від приватного сектора, але і від державного, при цьому зниження податкового тягаря тягне за собою або скорочення витрат уряду, або зростання держборгу, а друге в поточних умовах практично неможливо, адже Європа жорстко обмежує бюджетний дефіцит рівнем 3% ВВП. Це означає, що уряду Рахоя доведеться шукати можливості для урізування витрат, що загрожує уповільненням зростання тільки-тільки почала набирати обертів іспанської економіки.

Втім, покупці євро на ринку Форекс поки про це не замислюються. Вони сповнені оптимізму на тлі установок іспанського уряду, а механізми реалізації цих установок поки мало кого хвилюють на Форексі.