ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 29 травня 2014 р

На ранковій сесії четверга, 29 травня, євро Форекс тестує на міцність відмітку 1,36 дол.

На ранковій сесії четверга, 29 травня, євро Форекс тестує на міцність відмітку 1,36 дол. Біля цього рівня йде активна боротьба. Післяполудневий економічний календар середовища був порожній, тому ринок Форекс знаходився в руках скальперів і "техніків" (трейдерів, що працюють з технічного аналізу). Метою євро, за оцінками аналітика "Альпарі" Владислава Антонова, залишається рівень 1,3585 дол.

Новини ринку Форекс. Але головна боротьба розгорнулася напередодні зовсім не за курс євро, а за курс фунта. Покупці на Форекс навіть не намагалися протистояти натиску "ведмедів" і були змушені піти в оборону. За дві години фунт на Форекс втратив 50 пунктів до долара і 20 євро. Продажу британської валюти посилилися перед закінченням місяця. На місячному графіку пари фунт/долар варто звернути увагу на те, який свічкою закривається місяць: згідно свічкового аналізу, після такої великої червоної свічки фунту доведеться падати як мінімум до 1,6450 дол.

На тижневому таймфрейме пробита трендова лінія, і тепер продавці на Форекс будуть атакувати ордера на покупку, розміщені в області 1,6700 дол./фунт, щоб зірвати захисні "стопи" по довгих позиціях. Негативна тенденція набирає обертів. В кінці місяця падіння нижче 1,67 дол./фунт може призвести до активізації скорочення довгих позицій на ринку Форекс, відкриваючи дорогу більш глибокої корекції: спочатку в напрямку позначки 1,6643 дол./фунт, а потім до 1,6450 дол./фунт. Під рівнем 1,67 дол./фунт можуть знаходитися ордера на продаж британської валюти, так що настрій на Форекс залишається "ведмежим", ризики зниження превалюють, підкреслив Антонов.

Оскільки фунт здав позиції по всім основним кросів, пара євро/фунт на Форекс своїм зростанням мала єдиної валюти потужну тимчасову підтримку. Однак, незважаючи на це, курс пари євро/долар на Forex на тлі зростання валюти США знизився до 1,3615. Тут теж хочеться згадати місячний графік, на якому чітко видно, як котирування відбилися від верхньої межі фігури "трикутник". Пара євро/долар на ринку Форекс закриває травень "ведмежою" свічкою, а враховуючи те, що місячні осцилятори розгорнулися вниз, мінімальний хід євро на червень становить 300 пунктів - до 1,3330 дол.