ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 27 червня 2014 р

У четвер, 26 червня, на 16:00 за київським часом євро на Форекс продовжує торгуватися вище позначки 1,361 дол. Однак імпульс зростання котирувань євровалюти на Форекс поки не отримує розвитку.

У четвер, 26 червня, на 16:00 за київським часом євро на Форекс продовжує торгуватися вище позначки 1,361 дол. Однак імпульс зростання котирувань євровалюти на Форекс поки не отримує розвитку. Напередодні удар по американському долару на ринку Форекс завдав показник ВВП за I квартал, який знизився більше, ніж очікували аналітики. Скорочення економіки США склало 2,9%, що стало найгіршим показником з I кварталу 2009 р., коли ВВП впав на 5,9%.

Новини ринку Форекс. Будь-які слабкі дані макростатистики США - фактор на користь збереження низьких рівнів процентних ставок, що надає довгострокове фонове тиск на долар. Додатковий звіт Міністерства торгівлі США (US Department of Commerce) зафіксував перше за чотири місяці зниження обсягу замовлень на товари тривалого користування. Втім, основний негатив принесли замовлення на товари оборонної промисловості, що знизилися в травні на 31,4%.

Як підкреслює аналітик Промсвязьбанка Олексій Єгоров, дані про ВВП США чинили сильний тиск насамперед на американську валюту на Форекс. Остаточна цифра на рівні мінус 2,9% виявилася істотно гірше очікувань. Інвесторами на Форекс це було сприйнято неоднозначно: з одного боку, новина негативна, з іншого - слабкі дані про ВВП формують очікування можливого зміщення дати підвищення процентної ставки ФРС. На ринку Форекс пара євро/долар на новинах про ВВП США досягла 1,3650, а за підсумками дня - 1,3629. І позиції долара можуть продовжити помірно послаблюватися.

Європейський календар на четвер практично порожній, за винятком звіту Банку Англії про фінансової стабільності і виступу глави регулятора Марка Карні. Решта валюти на Форекс відпрацьовують технічні фактори і негатив по долару. Після поновлення напередодні максимуму минулого тижня євро відкотив менш ніж на 30 пунктів, а це вказує на високу ймовірність продовження зростання, вважає трейдер банку "Глобекс" Ільдар Рязяпов. Підтримка розташовується на рівні 1,3610.