ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 25 березня 2014 р

Євро на Форексі у вівторок, 25 березня, знаходиться під легким тиском, і до 06:30 за київським часом його ціна склала 1,383 дол.

Євро на Форексі у вівторок, 25 березня, знаходиться під легким тиском, і до 06:30 за київським часом його ціна склала 1,383 дол. Американський долар на ринку Форекс виріс на минулому тижні до більшості валют через заяв ФРС. Зокрема, прозвучав натяк на те, скільки часу приблизно може пройти з закінчення QE до підвищення ставки, - півроку. На думку аналітиків, це істотне зрушення в орієнтирах, який може довгий час грати роль драйвера зростання долара на Форексі.

Новини ринку Форекс. Позиція ФРС щодо монетарної політики після березневого засідання стала гранично ясна: в цілому настрій регулятора на даний момент виглядає досить агресивним, і це найближчим часом може надавати долара на Форексі помірну підтримку. Крім того, ймовірність посилення санкцій проти Росії з боку США і ЄС може в черговий раз спровокувати зниження інтересу до ризикових активів, викликавши продовження зростання долара в парах з європейськими валютами та консолідацію його на ринку Форекс в діапазоні з ієною, вважають аналітики.

З іншого боку, єдину валюту на Форексі підтримує оптимістичний настрій представників ЄЦБ. Зростання економіки, що спостерігається зараз в Європі, значно відстає від темпів у США або Великобританії, однак сам факт зростання буде вагомим аргументом для ЄЦБ для відмови від пом'якшення політики, як на це сподівалися багато ринкові експерти ще місяць-два тому, вважають експерти. Такий оптимізм від представників ЄЦБ для єврозони означає збереження ледве помітного зростання і рух значно нижче потенційних рівнів. Наприклад, центробанки США і Британії прагнуть відновити економіку до рівня, який потенційно був би можливий, якби рецесії. А в Європі заспокоюються, досягнувши всього лише зростання. Що ж, поки регіону вдається рости екстенсивно, в основному за рахунок додавання нових членів. Однак мало хто назве таку модель зростання гарною і ефективною на перспективу.

Вже зараз країнам єврозони слід побоюватися погіршення настроїв у ділових колах за рахунок геополітичної напруженості. У цьому плані цей тиждень на Форексі може бути вельми показовою. На минулому тижні були опубліковані дані від ZEW, де основною причиною уповільнення називалася стурбованість з приводу геополітичної ситуації..