ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 25 липня 2014 р

У п'ятницю, 25 липня, євро на Форекс продовжує консолідуватися біля позначки 1,346 дол. Учасники торгів поки не роблять активних дій на ринку Форекс.

У п'ятницю, 25 липня, євро на Форекс продовжує консолідуватися біля позначки 1,346 дол. Учасники торгів поки не роблять активних дій на ринку Форекс. Напередодні, після публікації в ряді країн Європи даних про активність у виробничій сфері, пара євро/долар використовувала показники німецького звіту для відскоку, але на цьому потенціал для корекції пари і був вичерпаний. Індекс виробничої активності Німеччини виріс до 52,9 пункту, що перевищило прогнози. Аналогічний показник для єврозони підвищився до 51,9 пункту (прогноз - 51,8 пункту). Ділова активність у сфері послуг в липні виявилася очікувано високою. Показник для Німеччини виріс до 56,6 пункту, для єврозони - до 54,4 пункту. Французький виробничий звіт виявився слабким, але ситуацію виправили цифри по сектору послуг, нагадує старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.

Новини ринку Форекс. Несподіване і різке поліпшення німецьких параметрів, безумовно, позитивно, але звертають на себе увагу спад у Франції і слабкий, майже непомітне зростання (на 1 б.п.) в єврозоні. Поодинці Німеччини європейську промисловість витягнути не вдасться. Крім того, дуже цікаво, одиничний це проблиск оптимізму або в виробничому секторі Німеччини формується позитивна тенденція? Якщо це дійсно тренд, німецька економіка зможе використовувати його як опору у відновленні, яке до цих пір носить нерівномірний характер, говорить Бодрова.

Головною торговою ідеєю, за словами заступника начальника аналітичного управління банку "Зеніт" Володимира Евстифеева, після зміни риторики ФРС і допуску можливості більш ранньої реалізації стратегії виходу з надм'якої монетарної політики залишається купівля доларових активів. На поточному тижні найбільш важливою подією стане публікація даних про замовлення на товари тривалого користування в США в червні, які вкажуть на стан і потенціал як споживчої, так і інвестиційної активності. Непогані дані теоретично повинні підтримати ринок Форекс, оскільки в цьому випадку злегка посилення риторика ФРС буде виглядати більш виправданою.

Настрій по парі євро/долар на Форекс помірний, рівень 1,3495 стримає покупців-оптимістів. Пара фунт/долар на Форекс напередодні знизилася після виходу статданих про роздрібні продажі у Великобританії за червень. Передбачалося, що індикатор додасть 0,3% у щомісячному обчисленні, але в реальності був ледь помітний ріст (+0,1%). "Ведмеді" на Форекс пробили позначку 1,70 дол., і зараз їм відкрита дорога до 1,6975 дол., вважає Бодрова.