ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 24 січня 2014 р

Євро на Форексі в п'ятницю, 24 січня, відчуває підтримку і навіть спробував піти в атаку на рівень 1,37 дол. США, але з початком торгів в Європі вирішив відкласти поки цю ідею.

Євро на Форексі в п'ятницю, 24 січня, відчуває підтримку і навіть спробував піти в атаку на рівень 1,37 дол. США, але з початком торгів в Європі вирішив відкласти поки цю ідею. До 10:00 за київським часом європейська валюта оцінена ринком Форекс в 1,369 дол. США.

Новини ринку Форекс. Позитивною новиною, що підтримує курс євро, стало повідомлення про те, що міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту Німеччини на рівні "ААА" зі "стабільним" прогнозом.

У своїй оцінкою Fitch відзначає зростання економіки Німеччини, а також скорочення відношення держборгу до ВВП. За оцінкою агентства, цей показник в 2013 р. опустився до 79,4% порівняно з 81% в 2012 р. На тлі цього показника найвищий рейтинг Німеччини суперечливий, оскільки середній показник співвідношення загального держборгу до ВВП для країн з рейтингом "ААА" становить 46,7%. Тим не менш у Fitch вважають, що німецький показник відповідає критеріям найвищого рейтингу, але також відзначають, що наближення показника співвідношення держборгу до ВВП до позначки 90% може чинити тиск на рейтинг. В агентстві вважають, що такий сценарій малоймовірний.

Справа в тому, що в найближчі роки німецька економіка може прискорити своє зростання. Згідно з очікуваннями аналітиків Fitch, економіка НІМЕЧЧИНИ виросте на 1,6% в 2014 і 2015 рр. після зростання на 0,4% в 2013 р. Зростання ВВП Німеччини залежить від відновлення економіки єврозони, що є найбільшим експортним ринком для країни. Сама єврозона поступово відновлюється, а ризики знижуються завдяки політиці ЄЦБ.

У цілому німецька економіка залишається оплотом стабільності євро. Саме на Німеччину орієнтується ринок Форекс, купуючи або продаючи європейську валюту. Хоча німецька економіка сильно пригальмовує своє зростання в останні місяці, однак всі аналітики продовжують вірити в прискорення найближчим часом. Тому, як будуть збуватися ці прогнози, і буде залежати зростання євро на Форексі. Якщо німці зможуть прискорити зростання економіки до прогнозованого Fitch, курс євро може піти до позначки 1,4 дол. США. Якщо прогноз не збудеться - для європейської валюти на ринку Форекс відкрита дорога вниз.