ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 24 березня 2014 р

Євро на Форексі почав тиждень з невеликого зростання до позначки 1,38 дол. (06:30 за київським часом у понеділок, 24 березня).

Євро на Форексі почав тиждень з невеликого зростання до позначки 1,38 дол. (06:30 за київським часом у понеділок, 24 березня). Гравці на ринку Форекс відіграють повідомлення, що надійшли у вихідні. У цілому події поставили помірно позитивний тон.

Новини ринку Форекс. Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило прогноз по рейтингу урядових облігацій Кіпру з "негативного" на "позитивний", рейтинг залишився на рівні Caa3. Про це повідомляється в прес-релізі агентства. Одночасно Moody's підтвердило короткостроковий рейтинг Кіпру на рівні Prime-3/Not-Prime.

У повідомленні агентства уточнюється, що рішення продиктоване кількома факторами, зокрема зміцненням фінансових і економічних показників, які перевершили прогнози, і підтримкою з боку "євротрійки". Підтвердження рейтингу Caa3 пояснюється значними ризиками, які існують для фінансової системи Кіпру в середньостроковій перспективі, відзначають аналітики ринку Форекс.

Стабілізація ситуації на Кіпрі зробила євро на Форексі кілька привабливіше. Кіпр поступово справляється з проблемами, на нього повалилися, і швидше за все вирішить їх у найближчі кілька років. Хоча репутація острова як надійного притулку було сильно підмочено кризовими подіями, він все одно залишається одним із головних фінансових хабів, в першу чергу для російського капіталу. Стабільність Кіпру - це стабільність євро на Форексі.