ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 24 липня 2014 р

До полудня четверга, 24 липня, дні євро на Форекс пішов у ріст і на 12:30 за київським часом досяг позначки 1,348 дол.

До полудня четверга, 24 липня, дні євро на Форекс пішов у ріст і на 12:30 за київським часом досяг позначки 1,348 дол. Як відзначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова, обсяги торгів залишаються нижче середніх рівнів - інвестори все ще перебувають у роздумах щодо середньострокових перспектив. Предмет ринкових роздумів все той же: як збільшення спреду між процентними ставками ФРС США та ЄЦБ буде тиснути на євровалюту. З цієї причини інвестори на ринку Форекс змінюють стратегії і, можливо, розстановку сил у позиціях.

Новини ринку Форекс. У четвер очікується вихід великої кількості статданих, що, ймовірно, підбадьорить застояне ринок Форекс. США випустить статистику по безробіттю та продажу на первинному ринку житла. Виходить великий блок даних індексу економічної активності PMI у Франції, Німеччині, єврозоні та США. У валютній парі євро/долар на Forex за великим рахунком нічого не змінилося, і вона може продовжити падіння і зробити спробу закріпитися нижче рівня підтримки 1,345 дол., вважає трейдер банку "Глобекс" Артем Гитес.

Поки точно не відомо, коли саме ФРС зважиться на посилення кредитно-грошової політики. Це може статися наприкінці I кварталу 2015 року, але точніше можна буде говорити тільки після виходу показників ВВП США за квітень - червень. I квартал 2014 р. завершився для американської економіки відчутним падінням - на 2,9%, і цілком ймовірно, що II квартал теж виявиться минорным в силу слабких роздрібних продажів і обмеженого споживчого попиту. Але ФРС плавно підводить економіку саме до деякого посилення, оскільки період стимулювання затягнувся.

Для ЄЦБ картина кардинально інша, вказує Бодрова. Економіка єврозони потребує фінансової допомоги, і чим масштабніше буде допомога, тим краще. Період кількісного пом'якшення в єврозоні може продовжитися рік-півтора. Цього часу буде достатньо для того, щоб економіка дещо пожвавилася. Втім, ЄЦБ досі тягне час, не запропонувавши інвесторам на Форекс і економістам саму програму стимулювання.