ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 24 квітня 2014 р

Євро на Форексі в четвер, 24 квітня, зростає. Гравці на ринку Форекс, як і напередодні, купують європейську валюту на тлі сильної статистики з Німеччини.

Євро на Форексі в четвер, 24 квітня, зростає. Гравці на ринку Форекс, як і напередодні, купують європейську валюту на тлі сильної статистики з Німеччини. До 11:00 за київським часом курс євро зібрався було тестувати рівень 1,385 дол., але не втримався, і вже до 12:00 за київським часом валюту на Форексі можна було побачити в районі 1,382 дол.

Новини ринку Форекс. Індекс Ifo, що відображає стан бізнес-клімату в Німеччині, в квітні 2014 р. склав 111,2 пункту проти 110,7 пункту місяцем раніше. Показник досяг максимального значення за два місяці - з лютого поточного року. Аналітики ж прогнозували в квітні 110,5 пункту.

Але, швидше за все, опубліковані дані навряд чи зможуть утримати європейську валюту на поточних рівнях. В цілому все більше гравців на Форексі сприймають євро як ризиковий актив і чекають початку агресивних дій ЄЦБ, спрямованих на зниження курсу валюти. У другій половині четверга слід звернути увагу на виступ глави ЄЦБ Маріо Драгі, який може знову натякнути на те, що ЄЦБ не влаштовує такий високий рівень євро.

В той же час побоювання з приводу того, що сильний євро на Форексі тисне на німецьку економіку, були знову частково розвіяні вийшла статистикою. За словами старшого аналітика ГК Forex Club Олени Афанасьєвої, зростання показників продовжився, навіть незважаючи на геополітичне напруження, пов'язане з Україною, яке може істотно вплинути на бізнес Німеччини. Тепер ЄЦБ знову отримав відстрочку в питанні додаткового стимулювання економіки, і, значить, ринок Форекс знову спробує закласти це в ціну, а регулятор знову втрутиться, як тільки євро зайде в небезпечну зону 1,39-1,40.