ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 22 січня 2014 р

Євро на Форексі до середини середи, 22 січня, здає позиції.

Євро на Форексі до середини середи, 22 січня, здає позиції. На 10:30 за київським часом він був оцінений ринком Форексв 1,354 дол.

Новини ринку Форекс. Календар економічних подій на середу практично порожній, лише у європейську сесію будуть опубліковані звіти з Великобританії. Цікавих даних про єврозоні та США до виходу не заплановано, тому що валютна пара євро/долар на Форексі не зможе знайти каталізаторів для руху. Не виключено, що на її динаміку вплинуть британські дані через рухи кросу євро/фунт. Якщо показники Туманного Альбіону порадують, євро може потрапити під невеликий тиск, найближча мета - 1,35 дол., вважають аналітики.

Глобальний тренд на ринку Форекс - зміцнення долара. Він довгостроковий, і головний драйвер цього тренда - згортання QE3 в США. Але, згідно з прогнозами МВФ, опублікованими напередодні, темпи зростання Сполучених Штатів будуть нижче, ніж у їх конкурентів - Німеччини, Японії та Іспанії. Це дещо знизило шанси на продовження згортання QE, чергове рішення по якому буде прийнято лише на наступному тижні, відзначають трейдери.

Нагадаємо, МВФ підвищив прогноз зростання світової економіки в 2014 р. з 3,6% до 3,7%. Відповідно до огляду, прогнози зростання ВВП були підвищені для США, Китаю, єврозони, Німеччини, Іспанії, Великобританії та Японії. Для Великобританії МВФ підвищив прогноз зростання ВВП в 2014 р. до 2,4% з 1,8% раніше. Після виходу цього огляду пара євро/долар зростала.

Прогноз МВФ буде служити фоном для торгів протягом усього тижня і стане тим инфоповодом, який дозволить валютного ринку поспекулювати на майбутнє рішення ФРС про QE3. У відсутність новин спекуляції - єдине, що залишається ринку Форекс.