ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 21 січня 2014 р

Євро на Форексі у вівторок, 21 січня, відчуває себе непогано: до 11:00 по київському часу він був оцінений ринком в 1,354 дол.

Євро на Форексі у вівторок, 21 січня, відчуває себе непогано: до 11:00 по київському часу він був оцінений ринком в 1,354 дол. Підтримку єдиній валюті на Форексі надає рішення агентства Moody's підвищити рейтинг Ірландії на один щабель - до Baa3 до Ba1. Прогноз по рейтингу був змінений на "позитивний". Короткостроковий рейтинг підвищено до P-3 з NP.

Новини ринку Форекс. Головними факторами перегляду рейтингу Ірландії стали, по-перше, потенціал зростання її економіки і, по-друге, закінчення дії програми Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду з підтримки країни, що призвело до підвищення фінансової стабільності ірландської економіки і відновлення доступу до ринків капіталу.

Moody's також підвищило борговий рейтинг Ірландського національного агентства з управління активами (NAMA), борг якого повністю і безумовно гарантований урядом країни - рейтинг піднято до Baa3/P-3 з Ba1/NP, прогноз також "позитивний". В додаток до цього агентство присвоїло рейтинг Baa3 випущеними ірландським урядом в січні 2014 р. держоблігацій з терміном погашення в 2024 р.

Для євро на Форексі вийшли новини, безумовно, позитивні. Ірландія тепер стане прикладом для наслідування всім державам, які зіткнулися з борговими проблемами. У країні в 2014 р. очікується прискорення економічного зростання, а також значне скорочення держборгу. Крім цього, помітно знизився ряд політичних, правових та економічних ризиків, у тому числі ризик виходу Ірландії з єврозони.