ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 21 березня 2014 р

Євро на Форексі в п'ятницю, 21 березня, продовжує здавати позиції і на 06:30 за київським часом досяг позначки 1,378 дол.

Євро на Форексі в п'ятницю, 21 березня, продовжує здавати позиції і на 06:30 за київським часом досяг позначки 1,378 дол. Мабуть, головною визначальною тренд новиною для Форекса стало повідомлення про деофшоризації європейської економіки.

Новини ринку Форекс. Країни-учасниці Євросоюзу погодилися з необхідністю спільних заходів по боротьбі з несплатою податків. Зокрема, Люксембург оголосив про скасування банківської таємниці, що зробить банківську систему країни більш прозорою, передає Associated Press.

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель в ході саміту ЄС у Брюсселі підтвердив готовність країни відмовитися від банківської таємниці та прийняття нової системи регулювання. "Ми готові піти цим шляхом", - заявив Беттель. Президент Європейської ради Херман ван Ромпей підкреслив, що даний крок є необхідним для посилення боротьби з ухиленням від сплати податків, відзначають аналітики ринку Форекс.

ЄС планує схвалити законодавство про банківських рахунках, що передбачає обмін даними між країнами союзу, що дозволить відстежувати і переслідувати ухиляються від сплати податків в рамках законодавства.

Тренд на боротьбу з офшоризацией економіки Європи старий. Мабуть, найгучнішою подією стала відмова Швейцарії від банківської таємниці. Тепер банківську таємницю готовий здати Люксембург. Для країни це серйозний удар по економіці. Але тиск у цій галузі буде продовжуватися, і законодавство буде з кожним роком все жорсткіше і жорсткіше. Для євро на Форексі це швидше приємна новина, здатна в довгостроковому плані вирішити частину фінансових проблем.