ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 21 лютого 2014 р

Євро на Форексі в п'ятницю, 21 лютого, до 12:30 за київським часом близький до позначки 1,37 дол. США.

Євро на Форексі в п'ятницю, 21 лютого, до 12:30 за київським часом близький до позначки 1,37 дол. США. Гравці на ринку Форекс не роблять активних дій. Загальний настрій по євро - "бичачий", однак новинний потік на стороні "ведмедів". У результаті на ринку Форекс безідейний "боковик".

Новини ринку Форекс. Чотирьом найбільшим банкам Греції для вирішення проблеми дефіциту капіталу необхідно в загальній складності 5 млрд євро. Про це свідчать результати другого стрес-тесту центробанку Греції, повідомляє Reuters з посиланням на інформацію анонімного джерела - співробітника банківського сектора.

Мова йде про банки National Bank, Alpha Bank, Piraeus Bank і Eurobank. Перевірка повинна була показати, наскільки рекапіталізація, проведена влітку 2013 р., позначилася на здатності організацій справлятися з новими ризиками.

Відзначається, що приблизна сума, виведена на підставі даних мегарегулятора по кожному з чотирьох банків, повинна отримати схвалення міжнародних кредиторів. "Приблизна сума сукупної потреби в капіталі, складає близько 5 млрд євро", - заявив один з банкірів, який побажав залишитися неназваним. Про потреби кожного конкретного банку джерело вважав за краще промовчати.

Економіка Греції потрапила в замкнене коло. Через те, що в останні роки вона лише скорочується, погіршується якість банківських активів. Відповідно, банки змушені збільшувати резерви і списувати безнадійні борги, а звідси збитки і потреби в нових вливань, які лягають на бюджет. В свою чергу уряд намагається приборкати витрати. В результаті економіка скорочується, активи банків знову погіршуються, і т.д.

Для євро на Форексі все це поки неактуально, оскільки криза локалізована в Греції. Але грецькі проблеми все ж показують тупиковість поточної антикризової моделі Європи. І у випадку зростання дефіциту ліквідності в світі євро на ринку Форекс знову може похитнутися.