ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 20 червня 2014 р

Всі основні події тижня залишилися позаду. Статистика представлена, ФРС відстрілялася.

Всі основні події тижня залишилися позаду. Статистика представлена, ФРС відстрілялася. Після всього цього євро на Форекс продовжує дертися вгору і до 07:30 за київським часом у п'ятницю, 20 червня, досяг рівня 1,362 дол. Правда, в цілому ринок Форекс залишається пригніченим. Літнє затишшя дає про себе знати.

Новини ринку Форекс. Єврогрупа підтримала вступ Литви в зону євро з 2015 р. Про це повідомив на прес-конференції в Люксембурзі за підсумками засідання Єврогрупи її голова Єрун Дейсселблум. "Литва в повному обсязі виконала всі умови для вступу", - заявив він.

На засіданні було схвалено звіт про виконання Литвою норм, необхідних для приєднання до єврозони. Республіка повинна відповідати Маастрихтським критеріям. Зокрема, до кінця фінансового року дефіцит державного бюджету не повинен перевищувати 3% від ВВП, держборг не повинен перевищувати 60% від ВВП, інфляція не повинна бути вище 1,5%, відзначають аналітики ринку Форекс.

Литва стане 19-м членом єврозони. Після тривалих зусиль самої останньої з трьох балтійських країн Литва вступає в зону євро. Шлях у валютний блок виявився довгим. Першу заявку країна подала ще в 2006 р. Проте держава настільки невелике, що навряд чи зможе вплинути на євро як валюту. Тим не менш, для самої Литви то велике випробування. Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що її економіка знаходиться не в кращому стані - помітна деіндустріалізація, високі ціни на сировину, низькі темпи економічного зростання. Плюс помітний стрибок цін від введення європейської валюти. Всі ці проблеми потрібно вирішувати, і євро на Форекс навряд чи дасть відповідь на окреслені питання.