ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 20 декаюря 2013 р

Євро на Форексі у п'ятницю, 20 грудня, 06:30 за київським часом опустився до позначки 1,364 дол. Агресивні продажу європейської валюти на ринку Форекс припинилися, і вона намагається знайти "дно" на новинах із Греції.

Новини ринку Форекс. Рівень безробіття в Греції знижується другий квартал поспіль. У III кварталі 2013 р. показник знизився на 0,1% і досяг позначки в 27%. Про це повідомила Національна статистична служба країни. У попередньому кварталі рівень безробіття становив 27,1%. Рекордний рівень безробіття був зафіксований на рівні 27,4% в I кварталі 2013 р.

Незважаючи на зниження, безробіття в країні все ще знаходиться на рекордних рівнях і залишається найвищою в єврозоні. З 2008 р., коли країна увійшла в період найсильнішої рецесії, безробіття в Греції зросло втричі.

Позитивні новини з ринку праці Греції дозволили євро на Форексі знайти опору після помітного тиску на валюту. Греція поступово виходить з кризи, про що свідчить статистика. Зниження рівня безробіття обіцяє повернення до зростання ВВП вже в найближчому майбутньому, а ефект низької бази може дати разючі результати вже в найближчі місяці, показує щоденна аналітика ринку Форекс. Для євро на Форексі позитивний новинний фон з маленької країни південної здатний кардинально змінити ситуацію, а Греція з вогнища проблем може перетворитися на острівець стабільності.