ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 17 березня 2014 р

Євро на Форексі почав нову тиждень спокійно. До 06:30 за київським часом у понеділок, 17 березня, його курс на ринку Форекс склав 1,39 дол.

Євро на Форексі почав нову тиждень спокійно. До 06:30 за київським часом у понеділок, 17 березня, його курс на ринку Форекс склав 1,39 дол. Гравці на Форексі збираються з силами перед новим ривком вгору і чекають слушного приводу для початку дій. Тим часом у Європі продовжується робота по зміцненню бюджетної бази.

Новини ринку Форекс. Так, у вихідні з'явилася інформація про те, що міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле вимагає посилити правила для податкових неплатників, які прагнуть уникнути покарання, після того як арешт екс-президента футбольного клубу "Баварія" Улі Хенесса висвітлив таку проблему, передає Associated Press. За допомогою швейцарського банку колишній гравець Бундесліги приховував від податкового відомства частину своїх доходів. Опитування громадської думки показують сильне неприйняття поступок з боку правоохоронних органів грішників податковим ухильникам. В інтерв'ю місцевому виданню Шойбле зазначив, що існуючі правила є ефективним, але недостатнім інструментом. Зокрема, за законом, при ухиленні від сплати податків на суму понад 50 тис. євро порушник повинен виплатити додаткові 5%. Глава Мінфіну виступив за збільшення цього штрафу. Крім того, він висловився проти терміну давності за розміщення коштів за кордоном, відзначають аналітики ринку Форекс.

Окружний суд Мюнхена ухвалив, що Хенесс повинен провести у в'язниці наступні 3,5 року. Обсяг його несплачених податків становить близько 39 млн євро. Хенесс сподівався укласти угоду з владою і сплатити всі податки, які він заборгував, але опозиція виступила різко проти. Незважаючи на підтримку партії канцлера Німеччини Ангели Меркель, Хенесс був засуджений. Дізнавшись про рішення суду, він відмовився від апеляції і буде відбувати покарання.

Засудження Хенесса стало показовою прочуханкою і в цілому має зіграти на зміцнення позицій німецького Мінфіну в справі збору податків. Це в свою чергу сприятливо позначиться на доходах бюджету й послужить хорошою антикризовою мірою. На поточний момент питання про консолідацію податків не виглядає найголовнішою проблемою Німеччини, але послідовна робота в цьому напрямку служить додатковою опорою для євро на Форексі.