ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 16 грудня 2013 р

Євро на Форексі почав понеділок, 16 грудня, зростанням, і до 06:30 за київським часом курс головної валютної пари досяг позначки 1,376 дол. США. Учасники торгів на ринку Форекс відіграють заяви, озвучені у вихідні. Так у неділю глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі дав інтерв'ю французьким ЗМІ.

Франція повинна продовжувати проводити економічні реформи, передає слова Драгі Reuters. На думку глави ЄЦБ, Франції необхідно розвивати економіку, покращувати конкурентоспроможність країни і не сподіватися більше на збільшення податків з метою збільшити надходження в бюджет.

"Франція вже зробила досить багато, тепер їй необхідно не звертати зі шляху реформ, - заявив Драгі. - Конкурентоспроможність залишається вкрай низькою, і Франція не повинна більше поповнювати бюджет за рахунок збільшення податків. Необхідно повернути економічну стабільність, для того щоб залучити інвестиції".

У III кварталі 2013 р. ВВП Франції скоротився на 0,1%, що підтвердило загальну статистику, що свідчить про стагнацію провідних економік єврозони. Європа йде по шляху Японії 20-річної давності. Хоча євро на Форексі і реагує на заяви Драгі з приводу Франції оптимістично, але вина нульового зростання економіки лежить і на французів, що не встигають пристосуватися до мінливої кон'юнктури і на ЄЦБ, який нічого не може зробити проти дорогого євро на ринку Форекс.