ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 14 січня 2014 р

Євро на Форексі у вівторок, 14 січня, торгується нейтрально. Його ціна на 06:30 за київським часом склала 1,366 дол.

Євро на Форексі у вівторок, 14 січня, торгується нейтрально. Його ціна на 06:30 за київським часом склала 1,366 дол. Ринок Форекс поки не готовий визначитися з подальшою долею валюти.

Новини ринку Форекс. Незважаючи на те, що гостра фаза кризи євро залишилася позаду, в економіці зони євро залишається маса невирішених проблем, і зокрема проблема з безробіттям. Європейська громадськість стурбована міграцією через бідність, яка стала наслідком того, що з 1 січня 2014 р. громадяни Болгарії та Румунії отримали право вільно обирати місце роботи і країну проживання в межах ЄС. Політики побоюються, що в результаті в Німеччину та інші багаті країни ЄС потягнуться не кваліфіковані фахівці, а люди, зацікавлені лише в отриманні соціальних допомог.

Право проживати в країнах Євросоюзу та отримання соціальних виплат мігрантами з нових держав-членів ЄС будуть залежати від їх успіхів у пошуку роботи, повідомив єврокомісар з питань зайнятості, соціальних питань і політики соціальної інтеграції Ласло Андор, передає Deutsche Welle. Він представив у Брюсселі нове керівництво, яке буде визначати право безробітних мігрантів на отримання соціальних виплат. У цій ситуації країна постійного проживання мігранта набуває вирішальне значення, оскільки соціальні виплати здійснює саме вона.

Зазвичай право європейських мігрантів проживати в іншій країні ЄС обмежено п'ятьма роками, якщо чоловік не зміг знайти собі роботу і не в змозі забезпечувати своє проживання. При цьому, як зазначив Андор, відсутня норма, відповідно до якої після шести місяців проживання в якійсь країні мігрант автоматично отримує дозвіл на проживання. На думку єврокомісара, шість місяців - це достатній термін, щоб встановити, чи є в нього реальні шанси знайти роботу.

Крім того, єврокомісар запропонував чиновникам в окремих ситуаціях оцінювати і інші критерії: склад сім'ї, термін перебування в країні, наявність власної квартири або громадську діяльність здобувача. Важливим є і той факт, має мігрант житло на батьківщині і які мотиви його перебування у новій країні.

Цивілізована Європа, яка виступає за відкриті ринки та інтеграцію, намагається захистити свої внутрішні ринки праці від припливу мігрантів з європейських країн. Протекціонізм чистої води. Але це вимушена міра. Бюджети країн зони євро і без того перевантажені соціальними та борговими зобов'язаннями. Приплив нових людей може помітно погіршити становище тільки-тільки виходять з кризи держав. Євро на Форексі на цьому тлі поки нейтральний.