ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 1 липня 2014 р

Євро на Форекс день у день не поспішаючи додає у вазі, і на 07:30 за київським часом у вівторок, 1 липня, курс євро склав 1,368 дол.

Євро на Форекс день у день не поспішаючи додає у вазі, і на 07:30 за київським часом у вівторок, 1 липня, курс євро склав 1,368 дол. Учасники торгів на Форекс неактивно купують європейську валюту "голуб'ячі" риторики в США і акуратності заяв ЄЦБ. До речі, чергова зустріч європейських монетарних регуляторів відбудеться на цьому тижні.

Новини ринку Форекс. Ключовою подією поточного тижня для ринку Форекс є чергове рішення ЄЦБ щодо монетарної політики. Нагадаємо, що на минулому засіданні ЄЦБ знизив ключову процентну ставку, а також ставку за депозитами, сформувавши на ринку Форекс короткий період від'ємних процентних ставок. Примітно, що інвестори в рамках найближчого засідання вже не розраховують на можливість нового пом'якшення монетарної політики. Найбільший інтерес викликають риторика глави ЄЦБ, а також можлива оцінка першого ефекту від пом'якшення монетарних умов на початку червня. Крім того, глава регулятора може зачепити тему викупу активів через сек'юритизацію проблемних кредитів. Якщо ЄЦБ натякне на чергове пом'якшення монетарних умов, євро на Форекс може знову опинитися під тиском.

Крім рішення ЄЦБ, інвестори будуть уважно стежити за майбутню публікацією даних з ринку праці США - про кількість новостворених робочих місць, а також про рівень безробіття. Крім того, слід пам'ятати, що в п'ятницю,4 липня, у США святкують День незалежності. Як правило, напередодні свят спостерігаються зростання оптимізму і зміцнення долара. До кінця тижня пара євро/долар на Форекс може досягти рівня 1,37 дол.

На прийдешньому тижні почнеться новий місяць, а тому буде опублікований цілий блок ключовий макроекономічної статистики. Звітність американських компаній останнім часом носила в основному позитивний характер. Ринок праці відновлюється, в останні півроку збільшуючись в середньому на 190 тис. нових робочих місць в місяць, а рівень безробіття досяг мінімального значення з 2009 р. При всій значущості даної статистики вона буде надавати помірний вплив на настрої учасників ринку Форекс. У будь-якому випадку один місяць негативних даних не змусить ФРС переглядати плани по грошово-кредитній політиці. Активність торгів на Форекс протягом тижня може бути досить низькою, вважає аналітик ГК "Forex Club" Валерій Полховський.