ua en ru

Форекс: Огляд AUD на 25 березня 2014 р

Стійкість євро і австралійського долара дивує аналітиків, деякі з яких стверджують, що ринок Форекс зараз живе в паралельному світі.

Стійкість євро і австралійського долара дивує аналітиків, деякі з яких стверджують, що ринок Форекс зараз живе в паралельному світі. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade.

Австралійський долар, відомий як Aussie, у вівторок подорожчав на Форексі до 0,9158 дол. - найвищий рівень в цьому році.

Валюта "зеленого континенту" сильно залежить від економіки Китаю, і сам факт того, що зростання вартості спостерігалося на тлі ознак ослаблення китайської економіки, шокував аналітиків ринку Форекс.

Між тим євро на Форексі також не втратив позицій в умовах слабких даних по обробній промисловості Китаю та погіршення європейського виробничого сектора.

Міністр фінансів Австралії Джо Хокей пообіцяв скорочення витрат, коли в кінці минулого року озвучив прогноз, згідно з яким дефіцит австралійського бюджету до 30 червня може збільшитися до 47 млрд австралійських доларів.

"Сьогодні ми живемо в одному з паралельних світів ринку Форекс", відзначає Роберт Ренні, стратег по закордонному валютного ринку Westpac bank.

У Китаї спостерігається зниження в обробній промисловості третій місяць поспіль, підтверджують дані дослідження, проведеного Markit/HSBC, відзначають аналітики ринку Форекс.

У світі, в якому ми живемо, погані новини з Китаю позитивно позначаються на Aussie, так як це означає подальше збільшення монетарного стимулювання, роз'яснив Ренні.