ua en ru

Форекс – Євро подешевшав до долара на тлі виборів у Європарламент

Форекс - сьогодні, в понеділок, 26 травня, курс євро до долара США впав до мінімального рівня за 3 місяці на тлі результатів виборів у Європарламент, повідомляє агентство Bloomberg.Крайні праві партії і євроскептики домоглися в ряді країн ЄС високих показників за підсумками недільних виборів в Європарламент, що стало наслідком роздратування виборців проводиться Брюсселем політики бюджетної економії, традиційні ж партії зазнали помітних втрат.

Форекс - сьогодні, в понеділок, 26 травня, курс євро до долара США впав до мінімального рівня за 3 місяці на тлі результатів виборів у Європарламент, повідомляє агентство Bloomberg.
Крайні праві партії і євроскептики домоглися в ряді країн ЄС високих показників за підсумками недільних виборів в Європарламент, що стало наслідком роздратування виборців проводиться Брюсселем політики бюджетної економії, традиційні ж партії зазнали помітних втрат.
В цілому більшість у Європарламенті, в якому 751 місце, отримають центристи і проєвропейські партії, але їх представництво скоротилося, євроскептики ж можуть ускладнити роботу парламенту.
Такі результати виборів, на думку ряду експертів, можуть поставити під загрозу зусилля Європейського центрального банку в плані стимулювання економіки.
"За відсутності іншої інформації, принаймні, сьогодні, дані про результати виборів у Європарламент будуть чинити тиск на євро на форекс, - зазначає старший валютний аналітик National Australia Bank Ltd. у Сіднеї Емма Лоусон. - Однак увага інвесторів все ж спрямована на наступне засідання ЄЦБ і те, які заходи він прийме. Цей фактор визначальним для ринку".
Курс євро до долара США знизився в понеділок, 26 травня, станом до $1,3622 у порівнянні з $1,3629 на закриття ринку форекс в п'ятницю. Раніше в ході торгів на форекс вартість євро опускалася до $1,3615 - мінімуму з 13 лютого.
Вартість євро відносно ієни на форекс зменшилася до 138,86 ієни проти 138,98 ієни за підсумками попередньої сесії.
Долар до ієни на ринку форекс стабільний і торгується на рівні 101,95 ієни в порівнянні з 101,97 ієни в п'ятницю.
За матеріалами: Фінмаркет