ua en ru

Форекс – євро і фунт дешевшають по відношенню до долара, а ринок чекає новин за рівнем зайнятості в США

Форекс - Валютні пари євро і фунт до американського долара подешевшали за підсумками торгів у четвер, а ринок чекає новин із США Нон_фарм пейролз.

Занадто велику кількість подій підтримували високу волатильність на валютному ринку форекс протягом усього торгового дня. У підсумку, EUR/USD до закриття доби на форекс підійшла до області 1,3720, а GBP/USD - до 1,6590.
EUR/USD в момент засідання ЄЦБ і виступу Драгі вела себе досить стримано на форекс, незважаючи на велику кількість страхів і очікувань у зв'язку з подіями. Тим не менш, перетравивши все, сказане керуючим, ринок форекс почав продавати пару, розуміючи, що шанси побачити додаткове стимулювання економіки все ж таки великі. На користь таких розпродажів виступили коментарі Драгі з приводу того, що регулятор розглядає варіанти додаткового стимулювання економіки як традиційними, так і нетрадиційними інструментами з перерахуванням ймовірних альтернатив; з приводу високого курсу євро; з приводу понижувальних ризиків для економіки; а також з приводу стагнації. Все це відправило пару на форекс від рівня відкриття 1,3766 спочатку доросла до максимуму 1,3805, але тут же скотилася до мінімуму 1,3697, завершивши торги в районі 1,3720.
GBP/USD був найбільш активний у першій половині дня на торгах на форекс. Спочатку в Азії з'явилися коментарі голови Банку Англії Карні про те, що підвищення ставки може відбутися ще до виборів, запланованих на травень наступного року. Це відразу зробило парі підтримку на форекс і відправило від рівня відкриття 1,6624 до денного максимуму 1,6660. Однак PMI у сфері послуг змінив обстановку, продемонструвавши різке падіння показника: 57,6 проти прогнозу 58,2. Трикратного розчарування даними ділової активності Великобританії фунт стерлінгів не витримав, і обвалився нижче підтримки 1,66, досягнувши мінімуму 1,6569, і тільки після цього почав відновлення, завершивши торги на ринку форекс в районі 1,6590.
USD/JPY в черговий раз залишалася аутсайдером, демонструючи помірне рівномірний рух на форекс вгору з самого ранку. Незважаючи на те, що основний індекс ISM у сфері послуг виявився нижче прогнозів (53,1 проти 53,6), показник все ж зміцнився від лютневого рівня. До того ж більш важливий для нас компонент зайнятості підтвердив прискорення темпів найму працівників в минулому місяці. У підсумку, пара на форекс від рівня відкриття 103,87 зросла до максимуму 104,11, завершивши торги неподалік.
Форекс прогноз на п'ятницю, 4 квітня
Тепер, коли засідання позаду, можна повністю сконцентрувати свою увагу на звіті за рівнями зайнятості США. Ми вже кілька разів повторювали. Що однією з основних причин ймовірності сильних даних в березні буде той факт, що погодні умови перестали, нарешті, тиснути на американський бізнес, і тепер роботодавці з подвоєною силою приступили до найму співробітників. Крім того, варто відзначити непогані рівні зайнятості в приватному секторі, про які заявив дослідження ADP, опубліковане в середу. Додамо до цього звіт ISM у сфері послуг, в рамках якого компонент зайнятості також продовжив зміцнення, причому досить різко зріс від 47,5 до 53,6 у березні. Більше того, 4-тижнева змінна середня числа заявок з безробіття залишається поблизу 6-місячного мінімуму. Всі ці чинники тільки зміцнюють нас у впевненості, що показник дійсно виявиться сильніше попереднього значення і продемонструє приріст робочих місць на 200 тис - 240 тис, а, значить, попит на долар США на форекс повинен зрости.
USD/JPY
Чому звіт по ринку праці все ж так важливий? Тому що саме його слабка динаміка на поточний момент здатна зупинити Федрезерв на шляху подальшого згортання стимулів. Якщо число робочих місць продовжить рости високими темпами, підвищення ставки відбудеться вже до середини наступного року, а це не може не радувати долар США. Варто звернути увагу, що тепер ФРС не використовує 6,5%-рівень безробіття в якості цільового індикатора. Швидше, навпаки, найбільше значення будуть мати саме показники приросту робочих місць, а за ним у нас дуже хороші очікування. Таким чином, сьогодні на форекс у пари великі шанси міцно закріпитися вище позначки 104,00 і підійти до максимумів цього року, зазначеним у січні - 104,80.
EUR/USD
ЄЦБ залишив ставку незмінною, однак після цього зробив все, щоб переконати інвесторів, що поточний рівень єдиної валюти неприйнятний. Були в коментарях Маріо Драгі і оптимістичні моменти: він запевнив ринки в тому, що в квітні інфляція почне зростання, а березнева слабкість була пов'язана зі святкуванням Великодня. Тим не менше, більшу частину конференції він все ж присвятив розмов про ймовірність додаткового стимулювання, а також докладного опису варіантів додаткового стимулювання. Особливо детально він розмовляв на тему кількісного пом'якшення, ще одного зниження ставки, негативних рівнів ставки за депозитами, а також звуження коридору ставок. І вперше за довгий час Драгі згадав про одне з найсерйозніших ризиків для економіки - про стагнацію. Всі ці розмови про можливості стимулювання на тлі згортання ФРС здатні обмежити зростання євро на форекс в середньостроковій перспективі. І сьогодні ми знову чекаємо падіння пари під час торгів на форекс у випадку сильних даних по нон-фармам. Незважаючи на досить сильну підтримку в районі 1,37, пробій рівня цілком реальний і наступною зупинкою пари на форекс стане 1,3650.
GBP/USD
Як би не прогнозували аналітики, що Великобританія випередить усі країни, що розвиваються, за темпами зростання в наступному році, економічні дані зарождают сумніви з цього приводу. Ділова активність у всіх трьох ключових секторах продовжує зниження, причому не перший місяць. PMI в обробній промисловості досяг 6-місячного мінімуму, у сфері послуг - 9-місячного, підтверджуючи, що темпи відновлення уповільнюються. Якщо найближчі звіти продовжують розчаровувати, пара міцно закріпитися нижче позначки 1,66. Так як Великобританія вичерпала свій запас економічних звітів на поточний тиждень, сьогодні у британської валюти буде день, повністю присвячений ринкових настроїв, причому швидше, відносно американського долара, ніж фунта стерлінгів. Велика ймовірність дійсно сильних даних з США, і так само велика ймовірність побачити високу волатильність протягом американської сесії. Так як частина довгих позицій по британській валюті вже була закрита вчора, і сьогоднішній звіт по американському ринку праці може спровокувати додаткове скорочення лонгів, коли хвилювання вщухнуть, можна очікувати непоганий корекції вгору в розмірі 50-70 пунктів. Пам'ятайте золоте правило» - набагато безпечніше входити на ринок через кілька годин після «нон-фармов».