ua en ru

Форекс - Долар опускається проти ієни і євро

Форекс - в четвер, 27 листопада, долар подає по відношенню до євро та ієни після того, як серія розчаровують американських економічних показників підкреслила очікування того, що ставки, ймовірно, збережуться на поточному рівні до кінця наступного року.

Форекс - Долар опускається проти ієни і євро

Форекс - в четвер, 27 листопада, долар подає по відношенню до євро та ієни після того, як серія розчаровують американських економічних показників підкреслила очікування того, що ставки, ймовірно, збережуться на поточному рівні до кінця наступного року.
Пара EUR/USD виросла на 0,10% на форекс до 1,2519, віддаляючись від дворічного мінімуму 1,2359, досягнутого в понеділок.

В середу дані відзначили, що число первинних звернень за посібником з безробіття підвищився на минулого тижня до найвищого рівня з початку вересня, в той час як особисті витрати зросли менше, ніж очікувалося. Обсяг замовлень на товари тривалого користування збільшився у відповідності з прогнозами, однак число замовлень на основні товари тривалого користування несподівано скоротилося.

Інші звіти показали, що споживчі настрої у США були переглянуті в бік зниження, активність у виробничому секторі штату Чикаго сповільнилася, в той час як дані житлового сектора виявилися змішаними.
Дані показали, що відновлення економіки США триває, однак помірними темпами.
Обсяги торгів на форекс, ймовірно, залишаться зниженими в четвер, оскільки американські ринки закриті у зв'язку зі святом Дня подяки.

Зростання єдиної валюти на форекс, швидше за все, буде обмежений на тлі завищених очікувань, що Європейський центральний банк наближається до реалізації додаткових заходів зі стимулювання економіки для прискорення економічного зростання та інфляції в зоні євро.

Віце-президент ЄЦБ Вітор Констансио заявив у середу, що банк може почати реалізацію програми кількісного пом'якшення вже в першому кварталі 2015 року.

Долар впав до однотижневого мінімуму проти ієни, пара USD/JPY опускається на 0,31% на форекс до 117,36.
Індекс USD, який відстежує динаміку долара проти кошика із шести основних валют, підвищився на 0,10% до однотижневого мінімуму 87,62.

У четвергцены на державні облігації Німеччини продовжують рости на торгах у четвер, досягнувши нових максимумів. Стимулом для цього послужили натяки на те, що Європейський центральний банк (ЄЦБ), можливо, незабаром оголосить про плани щодо купівлі держоблігацій, щоб простимулювати відновлення в регіоні.

За даними Tradeweb, прибутковість 10-літніх держоблігацій Німеччини становить 0,712%, опустившись нижче попереднього рекордного мінімуму 0,719%, зафіксованого в жовтні. Прибутковість 10-літніх держоблігацій Франції теж впала і, схоже, вперше піде нижче позначки в 1%, тоді як прибутковість британських 10-річних бумапонизилась до 1,95%.Віце-президент ЄЦБ Вітор Констансиу в середу відкинув аргументи критиків, які вважають, що покупки держоблігацій центральним банком будуть неефективні в єврозоні і можуть підірвати зусилля держав щодо реформування своїх економік.

Минулого тижня президент ЄЦБ Маріо Драгі заявив про необхідність підняти інфляцію в єврозоні до цільового рівня ЄЦБ "без зволікання". Деякі економісти назвали це найвідвертішим на даний момент сигналом про можливість так званого кількісного пом'якшення.

Чергове засідання Керуючої ради ЄЦБ відбудеться в наступний четвер, і стратеги-аналітики BNP Paribas відзначають, що "кожна (макроекономічна) публікація перед цим засіданням, ймовірно, буде оцінюватися ще більш уважно, ніж зазвичай".

"Дані залишаються одним з потенційних тригерів для дій ЄЦБ", - додають вони.

У четвер кілька німецьких земель опублікували дані по інфляції споживчих цін за листопад, які в середньому виявилися нижчими за прогнози. Пізніше вийде індекс споживчої довіри GfK.Ціни на нафту продовжили падати, досягнувши напередодні нового 4-річного мінімуму, так як надії на скорочення видобутку ОПЕК знітилися після коментарів міністра нафтової промисловості Саудівської Аравії. Алі Аль-Наїмі в середу заявив, що, за його очікуванням, ринок "в кінці кінців сам стабілізується", тим самим натякнувши, що не буде домагатися скорочення цільових рівнів видобутку ОПЕК.

Ф'ючерси на нафту марки BrentBR1 -2,32% впали ще на 2,2% до 76,01 долара.