ua en ru

Ford підпише з китайською Geely угоду про продаж автоконцерну Volvo 28 березня 2010 р.

Американський автомобілебудівний гігант Ford підпише з китайською Geely угоду про продаж належного Ford шведського автоконцерну Volvo 28 березня 2010 р. Таку заяву зробив офіційний представник Volvo Пер-Аке Фроберг, передає Associated Press.

За умовами майбутньої операції вартістю бл. 1,8 млрд дол., у Volvo буде збережено бл. 4 тис. робочих місць. Завершити операцію планують у III кварталі ц.р. Очікують, що з новим власником шведський виробник, що останніми роками зазнав збитків, вийде на новий ринок збуту автомобілів - китайський.

Для придбання Volvo Geely створить окрему компанію зі статутним капіталом 8 млрд юанів (1,17 млрд дол.). В рамках операції буде придбано 51% акцій Volvo за 1,5-2 млрд дол., що збільшить виробничі потужності Geely удвічі.

Раніше цього місяця повідомлялося, що китайський виробник зіткнувся з фінансовими і технологічними утрудненнями, намагаючись виплатити близько 2 млрд дол. за компанію Volvo, підконтрольну Ford Motors. Проте, джерела, близькі до керівництва Zhejiang Geely, стверджували, що переговори про покупку Volvo йдуть за розкладом: угоди має бути досягнуто в I кварталі поточного року, а вже до травня планують завершити операцію.