ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися 29 березня незначним зниженням індексу Nikkei.

Фондові торги в Японії завершилися 29 березня 2010 р. незначним зниженням індексу Nikkei. Індекс, що досяг в ході попередньої торгової сесії 18-місячних висот, знизився вперше за останні 4 дні. Це пов'язано з падінням попиту на папери з високими дивідендними виплатами, оскільки минулого тижня закінчився термін, коли по них можна було отримати дивіденди за поточний фінансовий рік, що закінчується 31 березня ц.р.

На цьому тлі в лідерах падіння опинилися компанії, що славляться високими дивідендами. Так, на 0,7% подешевшали акції фармацевтичної компанії Takeda Pharmaceutical. З аналогічної причини знизилися котирування газової компанії Tokyo Gas (-2,7%), виробника ліків Eisai (-3,4%), а також банку Mizuho Financial Group (-4,1%).

Вдаліше торги завершилися для рітейлера Seven & I Holdings, котирування якого піднялися на 2,9% завдяки підвищенню рекомендацій по його цінних паперах аналітиками Morgan Stanley. Протилежна ситуація на ринку склалася для японського девелопера Konami Corp.: котирування знизилися на 4,7% у зв'язку з рекомендаціями Goldman Sachs продавати цінні папери компанії.

За підсумками торгів 29 березня 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 9,90 пункту (-0,09%) - до 10986,47 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,23 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 92,73 ієни/дол.