ua en ru

Фондові торги в США завершилися підвищенням провідних індексів на тлі корпоративних новин.

Фондові торги в США завершилися 20 квітня підвищенням провідних індексів. Основна увага інвесторів була сконцентрована на корпоративних новинах - багато компаній представили свої фінансові звіти, що опинилися здебільшого позитивними. Цінні папери компаній енергетичного сектора також виявилися затребуваними у зв'язку із збільшенням авіатрафіку в Європі і зростанням цін на нафту, передає РБК.
Перевищив очікування аналітиків фінансовий звіт інвестбанку Goldman Sachs, що опинився в центрі скандалу у зв'язку із звинуваченнями в шахрайстві, пред'явленими Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC). Чистий прибуток Goldman Sachs в I кварталі 2010 р. виріс в два рази - до 3,3 млрд дол. Не дивлячись на те, що експерти очікували скромніших показників, котирування Goldman Sachs, що підвищилися на відкритті, знов пішли в мінус (-2,1%). Гравці побоюються, що звинувачення в шахрайстві можуть серйозно нашкодити репутації банку. Для інших представників банківського сектора торгова сесія завершилася вдало: акції Citigroup додали в ціні 1,8%, Bank of America - 1,2%, J.P.Morgan Chase - 1,1%.
Зростання цін на чорне золото зумовило підвищення котирувань компаній енергетичного сектора на чолі з найбільшою в світі нафтовою компанією ExxonMobil (+1,1%), а також ConocoPhillips (+1,3%) і Chevron (+0,9%). Акції нафтесервісної компанії Schlumberger додали в ціні 4%.
На 0,8% знизилися котирування найбільшої по ринковій капіталізації американської страхової компанії UnitedHealth Group Inc. Чистий прибуток компанії в I кварталі 2010 р. виріс на 21% - до 1,2 млрд дол. порівняно з 984 млн дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. У складі індексу Dow 30 в червону зону пішли котирування акцій найбільшого в світі виробника безалкогольних напоїв Coca-Cola Co. (-1,5%) і одного зі світових лідерів в області виробництва комп'ютерної техніки IBM (-1,9%). Дані компанії представили фінансові звіти, які виявилися нижчими за прогнози.
За підсумками торгів 20 квітня індекс Dow Jones підвищився на 25,01 пункту (+0,23%) - до 11117,06 пункту, при цьому індекс S&P підвищився на 9,65 пункту (+0,81%) - до 1207,17 пункту, а індекс Nasdaq - на 20,20 (+0,81%) - до 2500,31 пункту.