ua en ru

Фондові торги в США завершилися 9 листопада зростанням провідних індексів в середньому на 2%.

Фондові торги в США завершилися 9 листопада зростанням провідних індексів в середньому на 2%. Інвестори з оптимізмом відреагували на підсумки засідання міністрів фінансів "великої двадцятки" (G20), на якому було ухвалено рішення про подальші заходи зі стимулювання економіки. Це додало стимул компаніям фінансового сектора на чолі з банками Citigroup Inc. (+3,2%), якому уряд надав підтримку в обсязі 45 млрд дол., і Bank of America Corp. (+4,8%), найбільшому американському банку за обсягами активів. Серед компаній гірничодобувного сектора в лідерах зростання золотодобувна компанія Barrick Gold Corp., акції якої подорожчали на 3,3%, і Freeport-mcmoran Copper & Gold Inc., котирування якої підвищилися на 4,6%. Причиною зростання їх котирувань стало підвищення цін на метали.

На 20,4% злетіли котирування телекомунікаційної компанії Sprint Nextel. У ЗМІ з'явилася інформація, що компанія має намір інвестувати принаймні 1 млрд дол. оператора безпровідного доступу Clearwire Corp.

Подорожчали на 1,8% і акції виробника тютюнової продукції Altria Group Inc., оскільки аналітики з Morgan Stanley чекають помітного зростання їх вартості в найближчій перспективі - якщо компанії вдасться скоротити витрати і підвищити ціни на свою продукцію. На 1,5% підвищилася вартість цінних паперів найбільшої в світі мережі закусочних Mcdonald's Corp., оскільки, за даними американських ЗМІ, компанія підпише контракт про спонсорство з Англійською асоціацією футболу.

Тим часом на 0,9% знизилася вартість паперів виробника продуктів харчування Kraft Foods. Компанія знов зробила пропозицію про покупку британського виробника кондитерських виробів Cadbury, при цьому сума операції оцінюється в 9,8 млрд фунтів стерлінгів (16,3 млрд дол.). Операцію планується провести готівкою і в акціях, для чого Kraft Foods доведеться випустити нові цінні папери.

За підсумками торгів 9 листопада індекс Dow Jones підвищився на 203,52 пункти (+2,03%) - до 10226,94 пункти, індекс Nasdaq - виріс на 41,62 пункти (+1,97%) - до 2154,06 пункти, а індекс S&p - на 23,78 пункти (+2,22%) - до 1093,08 пункти.