ua en ru

Фондові торги в США завершилися 2 лютого зростанням провідних індексів на тлі корпоративних новин.

Фондові торги на американських біржових майданчиках завершилися 2 лютого 2010 р. впевненим зростанням зведених індикаторів на тлі корпоративних звітів, що перевершили очікування ринку. Напередодні одразу декілька великих гравців порадували інвесторів відносно добрими результатами. Так, чистий прибуток провідного виробника побутової електротехніки Whirlpool в IV кварталі минулого року склав 102 млн дол., збільшившись удвічі в порівнянні з показником роком раніше. Акції Whirlpool подорожчали за підсумками торгової сесії на 8,1%. Ще більше зростання показали папери компанії Lexmark International - плюс 12%. Американський виробник оргтехніки відзвітував про зростання чистого прибутку в жовтні-грудні 2009 р. більш ніж в 3 рази - до 60 млн дол., а також поліпшив свій прогноз по прибутку в I кварталі 2010 р.
Вартість паперів медіагіганту News Corp., що володіє кіностудією 20th Century Fox і виданням Wall Street Journal, виросла за підсумками регулярних торгів на 2,2% на очікуваннях звітності компанії. Корпорація Руперта Мердока звітувала вже після закриття сесії: чистий прибуток News Corp. у II фінансовому кварталі склала 254 млн дол. проти збитків роком раніше у розмірі 6,4 млрд дол. Показник прибутку на акцію News Corp., скоректований на разові прибутки і збитки, склав 0,25 дол., на чверть перевищивши консенсус-прогноз аналітиків. Медіакорпорації особливо допомогли касові збори кінохіта нинішнього сезону - "Аватар".
Акції промислово-фінансового конгломерату General Electric додали у вазі 3,7%, папери крупного виробника промислової автоматики Emerson Electric подорожчали відразу на 10%. Квартальний прибуток Emerson перевершив очікування Уолл-стріт, компанія також підвищила прогноз по річному виторгу, що не могло пройти повз інвесторів.
У плюсі завершили торги паперу автоконцерну Ford (+2,4%), будівельної компанії D.R.Horton (+11%) і інших провідних американських забудовників, нафтової корпорації ExxonMobil (+1,2%). У фінансовому секторі спостерігалася змішана динаміка: акції карткових компаній American Express і Discover Financial Services виросли на 2,1% і 3,6% на "бичачих" коментарях аналітика Bank of America Кеннета Брюса, папери Bank of New York Mellon і PNC Financial Services Group подешевшали на 1,1% і 2,2%. Напередодні Bank of New York оголосив, що придбає фінансової компанії Global Investment Servicing Inc. у PNC Financial Services Group за 2,31 млрд дол.
За підсумками торгів 2 лютого 2010 р. індекс Dow Jones виріс на 111,32 пункту (+1,09%) - до 10296,85 пункту. Індекс S&P підвищився на 14,13 пункту (+1,3%) - до 1103,32 пункту, індекс Nasdaq - на 18,86 пункту (+0,87%) - до 2190,06 пункту.