ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 9 листопада впевненим зростанням провідних індексів.

Фондові торги в США відкрилися 9 листопада впевненим зростанням провідних індексів. Інвестори з оптимізмом відреагували на підсумки засідання міністрів фінансів "великої двадцятки" (G20), на якому було ухвалено рішення про подальші заходи зі стимулювання економіки. Додатковим позитивним чинником стало зростання цін на метали, що сприяє підвищенню котирувань компаній гірничовидобувного сектору.
На цьому тлі в першу годину торгів подорожчали акції компаній фінансового сектору на чолі з акціями банків Citigroup Inc. (+1,8%) і Bank of America Corp. (+1,5%). Серед компаній гірничодобувного сектору в лідерах зростання опинилися найбільша в США золотодобувна компанія Barrick Gold Corp., акції якої подорожчали на 3,1%, і одна з найбільших в світі компаній із видобутку міді Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc., котирування якої підвищилися на 4,5%.
Подорожчали на 1,4% і акції найбільшого в США виробника тютюнової продукції Altria Group Inc., оскільки аналітики з Morgan Stanley очікують помітного зростання їх вартості в найближчій перспективі - якщо компанії вдасться скоротити витрати і підвищити ціни на свою продукцію. На 1,5% підвищилася вартість цінних паперів найбільшої в світі мережі закусочних McDonald's Corp., оскільки, за даними американських ЗМІ, компанія підпише контракт про спонсорство з Англійською асоціацією футболу, що може позитивно відбитися на виручці McDonald's.
Одночасно на 0,8% знизилася вартість паперів виробника продуктів харчування Kraft Foods. Компанія знову зробила пропозицію про купівлю британського виробника кондитерських виробів Cadbury, при цьому сума угоди оцінюється в 9,8 млрд фунтів стерлінгів (16,3 млрд дол.). Угоду планується провести готівкою і в акціях, для чого Kraft Foods доведеться випустити нові цінні папери.
На 7,2% подорожчали цінні папери телекомунікаційної компанії Sprint Nextel. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що компанія має намір інвестувати принаймні 1 млрд дол. в Clearwire Corp.
Станом на 18:01 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 130,37 пункту (+1,30%) - до 10153,79 пункту, індекс Nasdaq виріс на 30,30 пункту (+1,43%) - до 2142,74 пункту, а індекс S&P - на 14,60 пункту (+1,37%) - до 1083,90 пункту.