ua en ru

Фондові торги в Європі відкрилися 1 грудня істотним зростанням провідних індексів.

Фондові торги в Європі відкрилися 1 грудня істотним зростанням провідних індексів. Сприятливий вплив на ринок зробив зовнішній фон і підвищення котирувань на американських і азіатських торгових майданчиках, до того ж на ринку ослабшали побоювання щодо долі інвестиційної компанії Dubai World, яка почала переговори з кредиторами про реструктуризацію ряду своїх підрозділів. Згідно поширеній заяві компанії, реструктуризація торкнеться таких підрозділів, як девелоперська Nakheel (на яке доводиться близько 6 млрд дол. боргу) і тієї, що спеціалізується на продажі нерухомості Limitless World, а також ряд інших. Стійкіших підрозділів компанії реструктуризація не торкнеться. Крім того, все більше інвесторів вважають, що кредитні проблеми в ОАЕ - подія не така масштабна, як це передбачалося раніше.

На цьому фоні подорожчали цінні папери європейських банків, що стали привабливими для покупки в результаті розпродажів декількома днями раніше. Котирування британського банку HSBC Holdings підвищилися на 1,6%, акції найбільшої кредитної організації в Німеччині Deutsche Bank подорожчали на 2%, а французького банку BNP Paribas - на 1,8%.

На 3,6% подорожчали цінні папери французького виробника швидкісних електропоїздів Alstom. Компанія спільно з Schneider Electriс продовжує вести ексклюзивні переговори з французькою Areva з приводу її підрозділу по передачі і розподілу електроенергії, тоді як інші претенденти на операцію - американська General Electric і японська Toshiba - вибули з гри. Котирування електроенергетичної компанії Schneider підвищилися на 2,2%.

За станом на а 11:25 за київським часом індекс FTSE 100 підвищився на 95,54 пункту (+1,82%) - до 5285,22 пункту, німецький DAX - на 96,22 пункту (+1,71%), до 5722,17 пункту, французький CAC 40 - на 76,96 пункту (+2,09%), до 3757,11 пункту, а швейцарський SMI - на 87,72 пункту (+1,40%), до 6348,67 пункту.