ua en ru

Фондові торги в США 27 червня 2012 р. відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 27 червня відкрилися підвищенням провідних індексів: напруга на біржах зростає напередодні саміту Євросоюзу, який відбудеться 28-29 червня в Брюсселі. На ньому будуть обговорюватися питання стабілізації банківського сектора Іспанії, положення в Греції, а також ряд більш загальні питання, що стосуються функціонування європейських стабілізаційних механізмів, наділення Європейського центробанку наглядовими повноваженнями. Трейдери сподіваються, що дана зустріч принесе свіжий погляд на проблему, нові ідеї та рішення.

Увага гравців фондового ринку прикута і до майбутньої зустрічі канцлера ФРН Ангели Меркель і Президента Франції Франсуа Олланда, яка відбудеться пізніше сьогодні. Зазначимо, що сьогодні ж Єврогрупа оприлюднить офіційну заяву з питання надання фінансової допомоги Кіпру та Іспанії.

Звернуть увагу інвестори і на макроекономічну статистику - Міністерство енергетики США оприлюднить дані щодо запасів нафти за черговий звітний тиждень, які можуть позначитися на котируваннях нафтогазових ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips. До публікації даних їх котирування додають 0,35-1,26%.

Серед корпоративних новин слід зазначити інформацію, пов'язану з рітейлером електроніки Best Buy Co. Inc. Раніше джерела повідомили, що засновник компанії Річард Шульце веде переговори з банками, включаючи Credit Suisse, з питання можливої купівлі ними компанії. Акції компанії на цьому тлі на відкритті торгової сесії опускаються в ціні на 0,77%.

Рада директорів американської фармацевтичної Bristol-Myers Squibb Co. схвалила програму зворотного викупу акцій компанії на 3 млрд дол. на додаток до оголошеної в 2010 р. програму зворотного викупу акцій на 3 млрд дол. На цьому тлі акції компанії подорожчали на 1,68%.

Станом на 17:30 за київським часом індекс Dow Jones підвищується на 89,69 пункту (+0,72%) - до 12624,36 пункту, індекс S&P - на 11,62 пункту (+0,88%) - до 1331,57 пункту, індекс Nasdaq - на 23,80 пункту (+0,83%) - до 2877,82 пункту.