ua en ru

Фондові торги в США 12 вересня відкрилися "бічним" рухом

Фондові торги в США відкрилися сьогодні різноспрямовано. Після п'ятиденного ралі попередня торгова сесія також закрилася "боковим" рухом на тлі очікування засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США на наступному тижні, а також змішаних макроекономічних і зовнішньополітичних даних. За підсумками минулого дня Dow Jones додав 87,37 пунктів, S&P 500 - всього 1,41 пункту. Індекс Nasdaq опустився на 10,02 пункту.

Побоювання інвесторів зростають у міру наближення до "Дня X" - засіданню Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США на наступному тижні. Висока ймовірність того , що на цьому заході буде оголошено про скасування програми "кількісного пом'якшення", що довгий час служила надійним інструментом стимулювання американської економіки.

Також прямо перед відкриттям сесії Міністерство праці США опублікувало два важливих звіти з макроекономіки. По-перше, це щотижнева доповідь про число первинних звернень за допомогою з безробіття. Очікувалося, що за перший тиждень вересня цей показник зросте з 323 тис. до 330 тис. заяв. Однак звіт зафіксував різке падіння числа звернень - до 292 тис. штук. Причинами цього названо переобладнання комп'ютерних мереж у двох штатах, в результаті чого обробка заявок в цих штатах була затримана.

Другою доповіддю була публікація даних про ціни на імпортні та експортні товари за серпень 2013 р. Прогнози аналітиків припускали, що ціни на експорт підвищаться на 0,1% , а на імпорт - на 0,4%. На ділі ж експортні ціни зменшилися на 0,5% , а імпортні - не змінилися .

На тлі корпоративних новин стався обвал ціни акцій ритейлери Men's Wearhouse. Причина - щоквартальний звіт компанії показав прибуток набагато менше очікуваної. Раніше ф'ючерси Men's Wearhouse показували зниження на 14,88%. За підсумками першої години торгів у Нью-Йорку ринкова капіталізація компанії зменшилася на 3,60 пункту (-9,3%). Акції виробника одягу для йоги Lululemon Athletica також падають в ціні на 6,1% також на тлі слабкого щоквартального звіту.

Навпаки , позитивні щоквартальні дані NetSol, американської IT -компанії, висунули її в лідери зростання: ринкова капіталізація NetSol виросла за першу годину тогрогв на 1,70 пункту ( +16,7%). Після різкого дводенного падіння акцій Apple вони показали сьогодні на pre-market зростання на 0,5%. Після першої години сесії акції Apple торгуються в "зеленій зоні", показуючи зростання вартості на 0,7 пункту (+0,16%). Акції Facebook також показують помірне цінове зростання - на 0,31 пункт (+0,7%). У ході попередньої торгової сесії головна соціальна мережа світу збільшила свою ринкову капіталізацію на 3,3% , ціна однієї акції інтернет-гіганта вперше перевищила 45 дол.

Станом на 17:25 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 8,83 пункту ( +0,06 %) - до 15335,43 пункту, індекс S&P знизився на 0,45 пункту ( -0,03 %) - до 1688,68 пункту, а індекс Nasdaq показує зростання на 3,11 пункту (+0,08%) - до 3728,12 пункту.