ua en ru

Фондові торги в Європі 29 серпня відкрилися зростанням провідних індексів більш ніж на 1%

Фондові торги в Європі 29 серпня 2011г. відкрилися зростанням провідних індексів більш ніж на 1%. Сесія проходит спокійно, оскільки деякі ринки (зокрема, лондонська біржа) закриті на так званий "банківський вихідний". Котирування йдуть вгору слідом за акціями провідних представників фінансового сектора, що подорожчали.
Зокрема, котирування основних банків Європи виросли за результатами торгів в США, де фінансовий сектор наголосився зростанням після виступу на щорічному з'їзді голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке. Глава організації заявив, що темпи відновлення економіки США виявилися повільніше очікуваних, проте на даний момент немає необхідності застосовувати додаткові інструменти для підтримки економіки, такі, як третій раунд програми кількісного пом'якшення.
На цьому фоні акції німецьких банків Commerzbank і Deutsche Bank подорожчали на 0,7%. Крім того, значним зростанням відзначився італійський банк Banco Popolare - його котирування піднялися на 2%, після того, як керівництво банку оголосило про намір об'єднати низку підрозділів і понизити витрати. Торги відкрилися для банку в плюсі, не дивлячись на опублікований раніше звіт, згідно якому чистий прибуток за II квартал поточного року впав на 63%.
Не дивлячись на закінчення сезону квартальної звітності, деякі корпоративні новини продовжують робити вплив на хід торгів. Так, акції швейцарської фармацевтичної компанії Roche Holdings подорожчали на 0,3% після повідомлення про те, що протягом наступних трьох-п'яти років діяльність компанії буде розширена завдяки прийнятим місцевим урядом заходам строгої економії.
За станом на 11:15 за Києвом німецький DAX піднявся на 78,63 пункту (+1,42%) - до 5616,11 пункту, французький CAC 40 підвищився на 35,65 пункту (+1,15%) - до 3123,29 пункту, а швейцарський індекс SMI виріс на 92,55 пункту (+1,74%) - до 5415,67 пункту. Британський індекс FTSE 100 унаслідок вихідного дня залишився на рівні попередньої сесії - 5129,92 пункту.