ua en ru

Fitch знизило кредитний рейтинг Португалії з АА до АА- з негативним прогнозом.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента Португалії по зобов'язаннях в іноземній і національній валютах з АА до АА-. Короткостроковий рейтинг країни по зобов'язаннях в іноземній валюті був підтверджений агентством на рівні F1+, рейтинг країнової стелі - на рівні ААА. Прогноз по довгострокових суверенних рейтингах Португалії - "негативний", мовиться в повідомленні агентства.

Fitch відзначає, що перспективи економічного відновлення Португалії гірші, ніж у інших країн єврозони, що, у свою чергу, чинитиме тиск на державні фінанси в середньостроковій перспективі. "Значний фінансовий шок на тлі порівняльної макроекономічної і структурної слабкості знизив кредитоспроможність Португалії", - сказав заступник директора Fitch Дуглас Ренвік. Fitch пов'язує "негативний" прогноз по рейтингу з потенційним впливом глобальної фінансово-економічної кризи на економіку Португалії і на державні фінанси країни в середньостроковій перспективі.

На думку аналітиків агентства, уряд Португалії повинен прийняти серйозні заходи, щоб досягти запланованого скорочення дефіциту бюджету до 3% ВВП до 2013 р. При такому сценарії співвідношення державного боргу до ВВП досягне в 2013 р. 90%, мовиться в повідомленні Fitch.